שלום,
לאחרונה רכשתי דירת מגורים מקבלן אליה מוצמדות 2 חניות עוקבות ברוחב זהה, אשר אחת מהן מסומנת כחניית נכים. עם רכישת החניות, הצגתי את תעודת הנכה, ולכן ניתנה לי הזכות לבחור חנייה מבין חניות הנכים שבבניין.
בפועל, רוחב החניות כמעט זהה ליתר החניות האחרות ועומד ברוחב של כ 280 ס"מ.
האם התקן בדבר נגישות הסביבה הבנוייה (ת"י 1918 חלק 2 (2001), תקף גם על חניון של בניין מגורים? האם הקבלן חייב לבנות חנייה המסומנת כחניית נכים ברוחב מסויים? במידה וכן, מהו הרוחב המינימאלי המתחייב?
כמו כן, במידה ומדובר ב- 2 חניות צמודות עוקבות, שרק אחת מהן מסומנת כחניית נכים, האם החנייה השנייה גם צריכה להיות באותו הרוחב של חניית הנכים המסומנת?
אודה לתשובתכם המקצועית, כי כרגע אני במאבק מול הקבלן שטוען כי החניות תקינות.
הון המון תודה!!
בעקרון, התקן בדבר נגישות הסביבה הבנויה שאתה מזכיר חל גם על חניון של בנין מגורים, למעט במקרים ספציפיים מאד שמפורטים בתוספת השניה של תקנות התכנון והבניה.
הרחוב יכול להשתנות בהתאם למבנה החניון והמיקום של החניה הספציפית ולכן לא ניתן לתת לך תשובה מדויקת בלי לראות את תכנית החניות בבנין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר