אני גרה בבית דו משפחתי המוגדר כבית משותף. הביוב שיוצא מהחלק שלי עובר דרך השכן ומשם לבריכה של המועצה. מזה זמן רב אני סובלת מסתימות חוזרות המחייבות פתיחה עי ביובית. לאחרונה הבעיה הוחמרה מאד. הבעיה שאצל השכן, שם בעצם שקעה הבריכה וזה מה שגורם לבעיות, כל החצר מרוצפת, ולמרות שהריצוף שבור עקב השקיעה, השכן מסרב לאפשר לעבוד בחצר שלו ואומר שזו בעיה שלי כיוון שהביוב עולה אצלי.
כיוון שהבעיה הפכה דחופה ומחייבת פתרון,
שאלתי איך בזמן הקצר ביותר אני יכולה לחייב את השכן לאפשר את התיקון?
האם כיוון שהקו משותף וגם חלק מהביוב שלו מופנה לשם, הוא חייב להשתף בעלות התיקון?
אם אני לא מוצאת מוצא אחר ומפרידה את קו הביוב עי יצירת קו חדש מאצלי ישירות למועצה, ניתן בדיעבד לחייב את השכן בחלקו היחסי בעלות ?
אור שלום,
אני מבינה מהאמור בפנייתך כי מדובר בקו ביוב משותף (כשסימפטום הבעיה צץ בביתך), ועל כן ההוצאות הכרוכות בביצוע תיקון ברכוש המשותף צריכות להתחלק ביניכם בהתאם לחלקכם ברכוש המשותף (תוכלי לוחלץ נתון זה מנסח הטאבו).
נסי להציע לשכן להביא מומחה שמקובל עליו כדי לקבל חוות דעת נוספת לביצוע התיקון. בהתאם לחוות דעתו תוכלו להתקדם בהתאם.
בברכה,
רקפת שפיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
רקפת, ראשית תודה על תגובתך המהירה.
בתשובתך לא התייחסת לעניין הפרדת הקו, בעקבות סירוב השכן לאפשר את תיקון הקו הקיים. שאלתי,
אם אני לא מוצאת מוצא אחר ומפרידה את קו הביוב עי יצירת קו חדש מאצלי ישירות למועצה, האם ניתן בדיעבד לחייב את השכן בחלקו היחסי בעלות ? (בהינתן שנשלח לו מכתב מקדים המבקש ממנו לאפשר תיקון הקו הקיים ולהשתתף בחלקו היחסי בעלות התיקון, והוא סירב)
ברצוני לציין שמדובר ב-2 המקרים בעלויות גבוהות המגיעות לעשרות אלפי שקלים. כמו כן במקרה של יצירת קו ביוב נפרד חדש, הדבר כרוך בנזק נרחב ביותר לגינה ולחניה המרוצפת בשטח שלי.
אשמח אם תוכלי להשיב גם על שאלה זו.
תודה מראש
באופן עקרוני, על השכן לשאת בעלויות השוטפות לאחזקת הרכוש המשותף. יתכן שהפרדת הקן איננה חלק מאחזקה שוטפת ויש לבחון סוגייה זו לעומקה, לרבות בחינה של עילות אחרות מדינים אחרים, ולא רק מכוח חוק המקרקעין.
ממליצה שתקבלי ייעוץ פרטני בטרם תסתמכי על השבת מחצית העלויות.
בהצלחה,
רקפת שפיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר