שלום רב
לפני כמה שבועות מצאנו דירה להשכרה דרך מתווך. באותו יום כשראינו את הדירה נסענו למשרד של המתווך למלא את החוזה. מכיוון שבעלת הדירה גרה במרכז היא לא הייתה נוכחת במשרד והחוזה בינתיים נחתם רק על ידינו. נאמר לנו שאחרי חג סוכות היא תגיע לעיר שלנו בשביל לחתום על החוזה. תאריך הכניסה שהבטיחו לנו הוא 10 לאוקטובר וכך גם נכתב בחוזה. כבר קנינו חלק מהרהיטים והזמנו אותם לתאריך הזה, וגם את ההובלה מהדירה הנוכחית.
היום יצרתי קשר עם המתווך לברר למה בעלת הבית עדיין לא הגיע לחתום חוזה ונדהמתי לגלות שהדירה כלל עדיין לא בבעלותה וזה נמצא כרגע בתהליכים, והכניסה לדירה תתעכב. העיכוב הוא בגלל הדיירים הנוכחים שמהם לכאורה נקנתה הדירה לא יכולים לפנות אותה בתאריך המובטח לנו ע"י המתווך. עכשיו זה יוצר לנו המון בעיות מכיוון החוזה בדירה הנוכחית שאנחנו שוכרים אותה כרגע נגמר ב19 לאוקטובר וכבר הוזמנו רהיטים והובלות. במשרד לא נותנים לי תאריך מדויק ובכלל התחילו להציע לי דירות אחרות. כל זה אחרי ששילמנו עבור שירותי המשרד, והחוזה נחתם רק על ידינו בנוכחות של המתווך.
אני מאוד מבקש אם אפשר לעזור לי ולהסביר לי מה אפשר לעשות עם המצב, כי אם אנחנו לא נכנס לדירה בתאריך המובטח לנו, אנחנו נאבד לא מעט כסף, וזה יגרום לנו להרבה בעיות מסביב.
ולדימיר שלום,
על פי האמור בפנייתך ניכר שינפלו מס' פגמים בהתקשרות בחוזה על "בעלת הדירה" או מי שזכאית להירשם כבעלת הדירה. כמו כן, מתווך אינו רשאי לערוך או לסייע בעריכת מסמכים משפטיים הנוגעים לעסקה במקרקעין, וכן חל עליו איסור לייצג לקוח במשא-ומתן משפטי. מתווך שהפר איסור זה אינו זכאי לדמי תיווך.
אני מציעה שתפנה לעו"ד בתחום, על מנת שיבחן לעומק את המקרה, לרבות בדיקת כל המסמכים הרלוונטיים, ויציע דרכי פעולה.
בברכה,
רקפת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר