אני מתגורר עם אבי ואחי בדירה ששייכת בירושה גם לאבי אבל גם לעוד שאר האחים שלו(הם החליט לתת לו לגור חינם עד שיחליטו מה לעשות עם הבית).
הענין הוא שיש לי וויכוחים קשים עם אבא שלי והוא כול הזמן מאיים לזרוק אותי מהבית(אני מעל גיל 18).
ניסינו טיפול משפחתי שלא עזר וכו'..
אין לי אפשרות לשכור דירה כי אני חולה ומצבי קשה.אני מטופל ע"י הרווחה וחי מקצבת נכות זעומה.גם פניתי למשרד השיכון אבל אין מענה הולם גם שם.
בכול אופן,כשהגעתי לגור איתם ,אבא שלי עשה הסכם שכירות פקטיבי ביני ובין אחת מהדודות כדי שנוכל לקבל הנחת ארנונה מהעיריה בגלל מצבי.
השאלה היא-האם לחוזה הזה יש תוקף למרות שהוא חתום רק ע"י יורש אחד?(רק דודה אחת)והמעמד שלי זה כאילו אני אדם רגיל המשכיר דירה?
הוא כול הזמן מאיים שגם יגרום לשאר האחים ואחיות שלו להוציא אותי מהבית בטענה שאני עושה צרות, ואני מאמין לו.שלפחות חלק מהם עלולים להשתכנע..
מה מצבי גם שהחוזה ייגמר?האם אני נחשב דייר מוגן?עברו מעל שלוש חודשים שאני מתגורר בדירה וזה ידוע גם לאנשים שיכולים להעיד לטובתי שאני גר פה כבר זמן מה..
תודה מראש -אני פשוט מיואש ומפוחד לגמור ברחוב...
בן שלום,
יתכן ותוכל לטעון לזכותך לגור בדירה מכוח הסכם השכירות, אולם יש לבחון את תוכנו, כמו גם מדוע רק אחות אחת חתמה. האם הדבר נעשה בניגוד לרצונם או ללא ידיעתם של יתר האחים?
גם אם ייקבע כי חוזה השכירות בתוקף, הרי לאחר תומו, אין לך מעמד בדירה.
אני מציעה שתפנה לרשויות הרווחה ברשות המקומית ותבקש עזרה במגורים.
אני מאחלת לך בהצלחה.
רקפת שפיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
זה בידיעתם והסכמתם של שאר האחים והאחיות.אבל הם יכולים להתחרט כמו שרשמתי בגלל אבא שלי שמסית אותם נגדי..
החוזה הוא חוזה שכירות לכול דבר ,מאוד מפורט ושם רשום גם הסכום שכביכול אני אמור לשלם כול חודש.מה שמפחיד אותי שגם יום אחד הם יבקשו ממני את הסכום הזה -שאין לי כמובן לשלם.
לגבי רשויות הרווחה-אין עזרה והם מפנות לעמידר(ועמידר נותנים בערך רבע מהסכום של שכירת דירת חדר פשוטה).
אין לי מעמד של דייר מוגן??בעבר נתקלתי בבחור שסרב להתפנות מדירה שכורה בטענה שאין לו חוזה אז הוא נחשב דייר מוגן כי גר בדירה למעלה משלושה חודשים
בן שלום,
על פניו אינך דייר מוגן בדירה.
נסה לפנות לשירות שי"ל הקרוב למקום מגורייך.
בברכה,
רקפת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר