שלום
(ברור לי מראש על הסיכון הגבוה)
לפעמים ישנם יזמים שהלכו למכרז המינהל שמשתלם להם לקחת הלוואה מאנשים פרטיים ומבטיחים סכום ריבית או שהוא מבטיח שאם תחליט לרכוש דירה בפרוייקט שאתה מלווה לה את הכסף תקבל את הדירה בסכום מסוים ולפעמים לי כמשקיע זה כדאי יותר .
האם יש בעיה מבחינה משפטית שזה נקרא שרכשתי כבר דירה או האם מותר ליזם להניח בצד דירה שאם עד לתאריך מסוים ארצה לקנות אקבל במחיר מופחת יותר ולכתוב שיש לי זכות ראשונית בפרוייקט עד זמן מסוים בגלל שהלוויתי כסף האם יש בזה בעיה לי או ליזם .
אודה לכם על קבלת התשובה ועם מקורות לחוק. והרבה הצלחה במעשי ידיכם
שלום רב,
הנתונים לא מספיק ברורים. אם מדובר באופציה - הרי שקיימות בחוק הוראות לגבי אופציה, ויש בד"כ לשלם בגינה מיסי מקרקעין ולעמוד בדרישות החוק.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
תודה על התגובה המהירה .
אסביר, קבלן שרוצה לגשת למכרז של המינהל ומעדיף מבחינה כלכלית ללוות כספים ממשקיעים פרטיים מאשר הבנק (בהמשך הוא חושב לקחת ערבות לכל הפרוייקט) וכדי שיסכימו הוא נותן לך בחירה ריבית של 11% לשנה עד סיום הפרוייקט או דירה במחיר מופחת מאוד השאלה שלי אני כרגע רוצה את הריבית ואם הוא יזכה במכרז ואבדוק שאכן יותר משתלם לרכוש דירה ארצה כנראה לבצע רכישת דירה (בעצם הכסף כבר תינתן בהלוואה רק במקום ריבית אקבל דירה) ומבירורים אצלו בעניין הדירה הוא לא מוכן להבטיח בכתב הוא טוען שאסור לו מבחינה חוקית רציתי לדעת מה קורה כאן הבנתי שהיום אסור ליזם לקחת כסף . הכול עובר דרך הבנק בגלל נפילת חפציבה ואני לא מבין למה אי אפשר שתהיה תנאי מתלה שאם ארצה ,כרגע אין הסכמה . האם ברגע שתתבצע התנאי הוא מסתבך עם החוק החדש אודה לך על קבלת התשובה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר