שלום, פניתי למתווך לצורך קניית דירה לאחר מספר דירות שראינו אהבנו דירה מסויימת. המתווך קרא לנו ולזוג שרוצה למכור את הדירה למשרדים ודנו במחיר זמן פינוי עלויות מסביב ועוד. לא חתמנו על חוזה כיוון שאני רציתי להזמין שמאי באופן פרטני ואז להמשיך הלאה. סוכם בינינו בין המתווך ובין המוכרים שעד תאריך מסויים אנו מתחייבים להביא שמאי סוכם שאם השמאי מעריך את הדירה בסכום שהדיירים ביקשו אנו נפגשים לסגור חוזה ואם זה להיפך אז החוזה בתנאים שרשמנו יבוטל כבר יום למחרת הבאנו שמאי ושילמנו לו כ 1000 שח. (זה היה ביום חמישי וביום חמישי לאחר מכן היינו צריכים כבר להחזיר תשובה , החזרנו ביום ראשון את התשובה) ביום חמישי התקשרו המוכרים וטענו שהם לא יפנו את הדירה בתאריך שסוכם אלא בתאריך אחר מאוחר הרבה יותר. חשוב לי להסביר שאני בהריון ותאריך הכניסה לבית הוא משמעותי וזו הסיבה שהלכנו על עסקה זו. מבחינתי הדיירים לא עמדו בהסכם שנכתב בינינו ובין המתווך וגרמו לנו זוג צעיר נשוי שכל שקל חשוב לו ל״זרוק״ 1000 שח. אני מעוניינת לדעת מה ניתן לעשות? למי לפנות והאם אני יכולה לתבוע את הדיירים או המתווך? אודה לעזרה זה חשוב לי מאוד. תודה
חן שלום,
יש לעיין ביסודיות בהסכם אודותיו מדובר.
זאת עם כל הרצון הטוב, לא ניתן להיעשות על גבי הפורום האינטרנטי
באפשרותך לפנות לייעוץ משפטי אשר יבחן את ההסכם שנחתם עם המתווך לפרטיו ולאחר מכן ינחה אותך בהתאם.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר