שלום רב,
אני לא מתחום הנדל"ן אבל נפלה עלי היזדמנות מיוחדת, לכן אשמח לקבל את עצתכם.
הסיפור בקצרה : בעל קרקע באזור מאוד טוב ואיכותי מעוניין למכור את הקרקע, כאשר כבר יש היתרי בניה וכל האישורים לבנות שם בניין, אני מצאתי משקיע שמעוניין לרכוש את הקרקע ולהתחיל בבניה של הבניין על הקרקע הנ"ל.
אני והמשקיע שמצאתי הסתדרנו באחוזים, הוא נותן לי על כל דירה שתימכר בעתיד אחוז מסוים (בלי קשר אם עזרתי למכור את הדירה או לא).
לבעל הקרקע הגעתי דרך מישהו, אותו מישהו רוצה לתת לי הסכם תיווך כדי שאני אחתום שהוא יקבל דמי תיווך ממני, כי הוא זה שמצא לי את בעל הקרקע.
השאלה שלי היא :
1. האם ללא רישיון תיווך אני יכול להיכנס לעסקה הזאת, אני רוצה להגדיר את הרווחים שלי כאחוזים מהעסקה ולאוו דווקא עמלת תיווך (אני לא מתווך ואין לי רישיון תיווך).
2. האם אותו אדם שהכיר לי את בעל הקרקע לא אמור לקבל את עמלת התיווך מבעל הקרקע, כי הרי הוא מצא לו משקיע שיקנה את הקרקע.
3. אני בכלל חשבתי שאני צריך לקבל אחוז מהאדם שהכיר לי את בעל הקרקע, כי אני מצאתי מישהו שמביא את הכסף, האם אותו אדם שהכיר לי את בעל הקרקע לא אמור להתחלק איתי באחוז שהוא יקבל מבעל הקרקע על זה שהוא מצא לו קונה.
אני אודה לכם מאוד אם תתנו לי את עצתכם בעניין!
המון תודות,
חן
שלום רב,
נדרש יעוץ פרטני ללימוד פרטי העסקאות והייזום.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר