הורי חילקו את נכסיהם שווה בין האחים הם קיבלו חלקת אדמה לבנות בה ואני את הבית שאקבל אותו אחרי, כיום אני מבקשת בשביל להבטיח את עצמי להעביר בטאבו כי לאחי כבר העבירו. הורי החליטו שכן אבל עם הערת אזהרה שאין לי חזקה על הבית עד מותם, הגיוני ומקובל, הדבר השני הם רוצים עוד תנאי שאני אדאג להם לעיניינם (לא מביחנה כספית אלא לנהל את הכספים ולדאוג שהכל מתנהל כשורה). לאחי העבירו ללא תנאים.
השאלה שלי האם התנאי הזה א יכול להוות בעיה בעתיד ועל סמך זה ניתן לבטל את הטאבו.?
איזה הסכם יכו להיות הכי אופטימלי לשני הצדדים, שגם אני מובטחת וגם הורי יהיו מובטחים ללא סכנות כלשהן?
ועוד שאלה נוספת לגבי המס רכישה עד כמה אני יכולה להצהיר שהנכס שווה פחות?
שלום,
רצוי לקבל יעוץ פרטני כדי שהזכויות יעברו על שמך וגם כדי להבטיח את מה שההורים שלך רוצים. הדרך שאתם מציעים איננה בהכרח הפתרון האופטימאלי.
לגבי מס הרכישה - צריך להצהיר לפי הערכה אמיתית שלכם לשווי השוק של הנכס. העברה בין קרובים ללא תמורה מחויבת ב- 1/3 ממס הרכישה הרגיל.
בברכה,
דותן לו, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
אם משלמים מס רכישה על "מתנה בחיים", אולי עדיף לקבל את הדירה בירושה? או שגם על הירושה יש איזשהו מס?
שלום רב,
מדובר בייעוץ מס. ניתן לקבל יעוץ כאמור רק בפגישה ועל פי כלל הנתונים.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר