יש ברשותי דירה (דירה א'), כיום אני מתכוון לרכוש דירה נוספת (דירה ב') ובמקביל מצהיר שאמכור את דירה א' תוך 24 חודשים ע"מ לשלם מס רכישה מופחת. אם אמכור את דירה ב' לפני מכירת דירה א', ובהנחה שאמכור גם את דירה ב' בטווח של ה-24 חודשים מהיום שרכשתי את ב'. יוטל עליי השלמת מס הרכישה לדירה שנייה עבור הדירה ב' או שזה לגיטימי?
הפטור של 24 חודש חל על הדירה הישנה ולא על החדשה אם תמכור את הדירה השניה בטווח הנ"ל עדיין תחוייב בהפרש המס על הדירה הראשונה
בפועל עם ביצוע העסקה יש שומה שמוקפאת ורק לאחר הדירה הראשונה מתקבל הפטור.
כך שרכישה של דירה ב' ומכירתה לא יסייע בהפחתת מס הרכישה כל עוד לא נמכרה הדירה הראשונה בתוך 24 חודשים
אם הפעולה המבוקשת על ידך הייתה מיושמת אזי בעלי דירות היו קונים ומוכרים דירות נוספות בפטורים ולא זה הכוונה של המחוקק
היי קובי בני,
אשמח לדעת האם הינך עו"ד בתחום?
יתכן שלא הבנת את שאלתי או שאינה מנוסחת היטב.
במידה ואני רוכש את דירתי החדשה ומצהיר שאמכור את הישנה תוך 24 חודשים וכך עושה ובנוסף ולאחר מכירת דירתי הראשונה אני מוכר את השנייה (בטווח של ה-24 חודשים) זה עדין נחשב לי בפטור, כמעט וודאי!
אך שאלתי היא האם אני מוכר את דירתי החדשה לפני הישנה ועדין בטווח של ה-24 חודשים אמכור את שתיהן, האם אצטרך להשלים את מס הרכישה?
שוב שלום,
אכן אני עו"ד בתחום הנ"ל
החשיבות היא של מכירת הדירה הראשונה.
אם תמכור את הדירה השניה לפני כן אין לכך משמעות לעניין מס הרכישה
מיום שתמכור את הדירה הראשונה ובהנחה שתעשה זאת בתוך 24 החודשים אזי יהיה לך את הפטור ממס הרכישה ולא תצטרך להשלים אותו
כך שמועד מכירת הדירה החדשה פחות חשוב לעניין.
לצורך אימות הבנתי.
אצטרך למכור את הדירה הישנה בתוך 24 חודשים, ובכך אקבל הנחה עבור מס הרכישה של הדירה השנייה.
ובנוסף אין משמעות אם אמכור את הדירה השנייה לפני או אחרי מכירת הראשונה כל עוד זה בטווח של ה-24 חודשים?
מקווה שהבנתי ...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר