שלום רב, אודה לתשובה בהקדם
אימי ז"ל ציינה בצוואתה/העבירה במתנה - שליש מגרש + הבית לי ולבעלי, 2 שליש נותרים (מגרש ריק) לאחותי וגיסי - יש לציין כי אימנו הביאה לידיעתנו את תוכן הצוואה (כ-11 שנים לפני מותה), הצוואה הופקדה בידי עו"ד, בוצעה מדידה ומפת חלוקה, אך לא בוצע פיצול בפועל, כל אחד מהצדדים שילם עבור חלקו מס רכישה - ארבעתנו רשומים בהערות אזהרה בממ"י.
בעלי ואני התגוררנו עם אימי וממשיכים להתגורר באותו בית, שאותו כאמור העבירה לנו במתנה - עתה אחותי מבקשת להעביר זכויות על חלקה לקבלן שיבנה וימכור לאחרים (2 יחידות) ולכן, אחותי מבקשת שנחתום על הסכם שיתוף, אני חוששת מאד לגורל קורת הגג של בעלי ושלי - שאלותי הן:-
ניסחתי הסכם שיתוף עם תנאינו ובו ציינתי שתנאי ראשון הוא כי על חשבון אחותי /
הקבלן - תיבנה גדר חומה בגובה 180 ס"מ, בין שתי החלקות בהתאם למפת החלוקה, (מטרתי שלא יהיה כל קשר והפרעה לשיגרת יומנו וחיות המחמד שבחצרנו), האם זה סביר ?.
כמו כן, דרשתי שגיזום ועקירת עצים יבוצע ע"י קבלן מורשה בעל ביטוח בתוקף,
(עצים עלולים לקרוס על גג ביתנו) - האם נכון לדרוש זאת ?
עוד דרשתי כי כל התחברות לתשתיות מים וחשמל במהלך הבנייה - תהיינה עצמאיות ולא על חשבוננו ?
כמו כן, דרשתי פיצול מוחלט בכתובת לקבלת דואר והתכתבויות שונות וזאת מתחילת העבודה באתר (כידוע קבלנים עוברים על החוק לא פעם ואינני מעוניינת לקבל מהעירייה או כל גורם אחר התראות/קנסות וכד') וכמובן ממי שיבוא להתגורר במקום דרישה לעדכון כתובת שונה משלנו בכל המוסדות / הרשויות /
בנקים / חב' אשראי/ ספקי טלפוניה / כבלים / אינטרנט וכיו"ב.
ולא פחות חשוב - דרישה שהעברת הזכויות בממ"י תהייה אך ורק בינינו לבין אחותי וגיסי, יש לי תחושה שיש נסיון להחתים אותנו על הסכם השיתוף ו"לדלג" על הצורך בהעברת זכויות נוספת בין אחותי לקבלן.
ציינתי דרישות ותנאים נוספים - האם הדרישות שנתתי כאן כדוגמא סבירות ?
האם יש דרישות נוספות שעלי לדרוש ?
האם גם לאחר הסכם שיתוף אני אמשיך לקבל מממ"י את החשבון של דמי החכירה השנתיים על מלוא שטח המגרש ?, למותר לציין כי בעלי ואני היחידים שמשלמים מידי שנה את דח"ש על מלוא השטח, וזאת לפני פטירת אימי ומאז פטירתה מזה 8 שנים, ולכן, דרשתי גם שבכל ההוצאות הכרוכות בהכנות לבנייה הבנייה עצמה וכמובן לעולמי עד תהיינה על חשבון אחותי / הקבלן ומי שירכוש מהקבלן.
אודה לתגובתכם, אפשרי גם למייל שלי - תודה מראש, רותי ג.
אנא מכם התייחסות כלשהיא
רותי שלום רב,
הסכם שיתוף במקרקעין הינו הסכם המכיל את חובותיו וזכויותיו של כל שותף בהסכם.
בנוסף ישנן מספר תניות הנכללות בהסכם אשר יש ליתן להם את הדעת.
לשאלתך האם התנאים סבירים, יש לבחון כל תנאי לגופו של עניין ביסודיות , זאת עם כל הרצון הטוב לא ניתן להעשות על גבי הפורום האינטרנטי שכן יש לבדוק את טיוטת החוזה בכללותו כולל התחייבויות וזכויות הצדדים.
באפשרותך לפנות ליעוץ משפטי אשר מיומן בכך על מנת שינחה אותך נכונה.
אני מאחלת לך הצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
* אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר