שלום,
נכנסתי לדירה שכורה לפני כחודש וחצי.
הייתי אמורה להיכנס לדירה ב-2.9 ולכן הצ'ק הראשון הועבר והופקד כבר ב-1.9 אך הדיירים שהיו בדירה לא פינו אותה עד ה6.9 (כאשר בעצם המזגנים שלהם לא פונו עד ה-7.9 כאשר הוצאתי אותם אני מהדירה לחדר המדרגות מאחר והזמנתי מובילים וניקוי לאותו יום). בעל הבית אמר שהוא יחזיר כמובן את הההפרש בשכר הדירה בין תאריך הכניסה שהיה כתוב בחוזה לבין התאריך בו הדירה פונתה. כאשר נכנסתי לדירה, גיליתי שאחד החלונות פורק (ככל הנראה למטרת פירוק המזגן) ולא הוחזר למקום, עדכנתי באותו יום את בעל הבית שלא הגיב. רק ב-12.9 לאחר שאמרתי לו שאני לא מתכוונת להיכנס לדירה בלי חלון, הוא ניאות ללחוץ על הדיירים הקודמים שלו לתקן את החלון. כאשר שאלתי אותו מה עם ההחזר על דכר הדירה, הוא אמר שהוא יחזיר רק עד התאריך בו הכנסתי את הריהוט שלי לדירה (הריהוט הוכנס ב-7.9, לפני שידעתי שישנו חלון מפורק). עד היום לא קיבלתי שום החזר על השכ"ד.
כאשר נכנסתי לדירה, גיליתי שני שקעים מפוייחים ונזילה מתחת לכיור האמבטיה, עדכנתי את בעל הבית והוא הגיע לתקן בעצמו. עם זאת, הנזילה תוקנה חלקית והסתבר שיש עוד סדק בסיפון ממנו נוזלים הרבה מים וכן אחד השקעים שהוא "תיקן" קיצר לי DVD והעביר לי זרמים חשמליים גם כן. הוא עודכן באותו היום ומאחר וזו הייתה תקופת החגים, לא לחצתי עליו. קניתי כבל מאריך מאחר ובחדר עם השקע המדובר היה רק עוד שקע אחד מרוחק.
לפני כשבוע, השכנה מהקומה התחתונה טענה כי יש נזילה מהדירה וכל הבית שלה מוצף -עדכנתי את בעל הבית שהנזילה ככל הנראה מהאמבטיה והוא אמר שהוא יבוא לטפל במהלך השבוע. השבוע כבר נגמר.
מעבר לכל זה, דלת הפלדלת של הדירה לא תמיד ננעלת מאחר וכשנועלים לפעמים המנעול מסתובב באוויר (כניסה אחת ושני דירות מחולקות ככה שיש דלת נוספת שניתנת לנעילה, אבל עדיין, הנוספת היא לא פלדלת. בעל הבית אמר שאת זה לא הוא צריך לתקן ואמר שלא עברתי לגור במלון שעל כל תקלה קטנה צריך להטריד אותו. הסברתי לו שמנעול מקולקל זה בלאי סביר וזה אחריות שלו.
מאחר ובעל הבית לא טיפל בנזילה, בחשמל, במנעול ולא החזיר את שכר הדירה על התקופה בה לא יכלתי להיכנס לדירה, חשבתי לבטל את הצ'ק הבא של השכירות, אבל הבנתי שזה לא חוקי. אז מה אני כן יכולה לעשות?
שלום רב,
יש לעיין בכל החוזה ונספחיו ולהתחיל טיפול משפטי עם מכתב התראה המכיל את הדברים כולל הליקויים הבטיחותיים ומתן ארכה לתיקון כל ההפרות, כפוף להוראות החוזה. ואם לא עוזר- לתבוע בבימ"ש.
לא מומלץ לבטל שיקים.
מציע לקבל ייעוץ משפטי פרטני.
עו"ד אייל אשכנזי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר