שלום רב
אודה לכם באם תעזרו לי לפענח את תשלום הוצאות עמלת ערבות בנקאית
כאמור מטרת החוק באה להגן עלנו רוכשי הדירות, רכשתי דירה מקבלן ונערך חוזה ע"י עו"ד מטעם הקבלן, כידוע לכם הקבלנים לא נותנים לפני החוסה את נוסח לעיין , ובמעמד כזה לא תמיד אנו מרובזים בחוזה לפרטיו.
לאחר הגעתי לביתי עברתי על החוזה וכתב קטן באחת הסעיפים רשם
עו"ד שעמלת ערבות בקאית תשולם ע"י הקונה, דבר שעו"ד של הקבלן העלים ממני בפגישה על חתימת החוזה.
אנא עזרו לי לפענח את החוק שאומר שכל תשלומי העמלות וההוצאות הכרוכות בהבטחת קספו של הקונה לפי חוק זה יחולו על המוכר, הוראת סעיף קטן (א) לא יחולו אם על פי חוזה המכר על המוכר לשלם את ההוצאות בשביל הקונה והמבטח או נותן הערבות ,לפי הענין הוציא קבלה על שם הקונה.
השאלה האם הקבלן נהג ביושר שרשם סעיף שעל הקונה לשלם העמלה,
כי בשביל מה חוקקו את החוק אם רוב הקבלנים עוקפים אותו ע"י סעיף קטן(א). לדעתי הקבלנים מוליכים שולל את הקונים ועוקפים את החוק.
שאלתי השניה , מי צריך להוציא קבלה הבנק או הקבלן ,מפני שאני לא קבלתי קבלה מטעם הבנק , אלא קבלה מטעם הקבלן ,האם זה נכון.
אודה גם באם תכוונו אותי למי מגוף ציבורי שמתעסק בחוק שאוכל להפנות לו תלונה בנושא העקיפה ומהעלמת מידע מהקונה.
אנא עזרו לי בנושא
בתודה שלמה
שלום רב,
יש לעיין בכל חוזה המכר ונספחיו. במידה וכתוב בחוזה שהעמלה חלה על הקונה. אין כנראה מה לעשות. חוזים יש לקיים.
מציע לקבל ייעוץ משפטי פרטני.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר