שלום
השכרתי דירה בבעלותי לזוג לתקופה של 5 חודשים, אחרי כחודש הם נפרדו והגבר המשיך לגור בדירה, שניהם חתומים בחוזה והצ'קים שקיבלתי של האישה.
הצ'קים שהפקדתי חזרו וסיכמתי עם הגבר שהוא יפקיד לי מזומן כל חודש.
לא היה חודש שהוא שילם לי בזמן, והוא כרגע חייב לי 2500 ש"ח. השכירות שלו הסתיימה לפני חודשיים, ביקשתי ממנו שיפנה את הדירה ונתתי לו ארכה לחיפוש דירה אחרת.
התאריך האחרון שבו היה אמור לפנות את הדירה היה אתמול.
כבר כמה ימים אני לא מצליח להשיג אותו, הכסף לא הופקד ואני יודע שהוא לא היה בדירה בימים האחרונים. קשה לי להאמין שהוא ברח בלי לקחת את הדברים שלו.
כמה שאלות:
- האם אני יכול להחליף מנעול ולהחזיק את דבריו האישיים עד שישלם לי את חובו?
- מה עושים במקרה שאני רוצה לתבוע אותו בתביעות קטנות ואי אפשר להשיג אותו כדי למסור לו כתב תביעה והזמנה למשפט?
- האם החברה שלו לשעבר עדיין נחשבת צד בסכסוך בשל העובדה שהיא חתומה על החוזה, או שמא התחייבויותיה בטלות בשל העובדה שהארכתי את תקופת החוזה בחודשיים?
תודה מראש על תשובתך וחג שמח
הראל
הראל שלום רב,
החוזה המקורי מבחינת בת הזוג כבר אינו רלבנטי מאחר ותוקפו הסתיים וכעת אתה מתייחס לתקופה הנוספת שעליה נכרת בעצם חוזה בעל פה.
אתה יכול לתבוע בתביעה קטנה את השוכר ולאתר אותו בעזרת חוקר פרטי.
לגבי דין עצמי - מציע לך לפנות לעו"ד שינסח לך מכתב בטרם ביצוע פינוי החפצים והחלפת המנעול.
בהצלחה
עו"ד יוזוק עמנואל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
הראל שלום וברכה,
יש לעיין בחוזה השכירות אודתיו עסקינן.
ככלל, הצדדים לחוזה מחויבים בהתחיבויות אודותם הנם חתומים.
בנוסף, טרם נקיטת צעדים אופרטיביים באפשרותך להתיעץ עם עו"ד אשר יבחן סוגיה זו תחוך בחינת העובדות לאשורן.
בהצלחה רבה!
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר