שלום ,
שכנתי שגם גרה בקומה האחרונה כמוני הזמינה קבלן אשר יבצע עבודת איטום לגג , שכנתי והקבלן אמרו לי שכולם משלמים וזה יעלה כ 900 שקל לכל דייר ב 3 תשלומים , אני אמרתי שאני אשלם רק בסוף אחרי שהעבודה תצא כמו שצריך , ואכן הוא לא הצליח לאטום כמו שצריך את הגג ועד היום נכנס לי מים בתקרה של המטבח , התקשרתי אליו והוא אמר לי שהוא יבוא לסדר את זה , האמת הבעיה לא טופלה למרות שהמשכתי להתקשר אליו , אני נשארתי עם הבעיה , אין לי מושג עם כל הדיירים שילמו וכמה שילם כל אחד הם לא מראים לי קבלות וגם לא הקבלן , אני מוכן לשלם לאחר שיבצע את התיקון כנדרש ויפתור את בעייתי ויראה לי שכולם שילמו לו באופן שווה 900 שקל כפי שהוא טוען בכפוף לאחריות שהוא טוען שהוא מספק ל 10 שנים , אני חושש לשים שם על הגג חומר איטום בעצמי על מנת שלא אתבע ע"י שכנתי והדיירים בטענה שאין כבר אחריות משום שאני נגעתי בעבודתו של הקבלן מצד שני אין לי כסף להביא קבלן מקצועי שיתקן את הגג , אני מוכן לשלם לו לקבלן שביצע את האיטום כסף לאחר שיבצע את התיקון כפוף לתנאים שציינתי כאן , העניין הוא שהוא מבטיח כל הזמן לטפל בעניין ואינו עושה דבר ואני נשאר עם תקרה דולפת ...
השאלה מה ניתן לעשות במצב זה לדעתך האם כדאי להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות נגד הקבלן ובו אני אבקש שבית המשפט יורה לו לבצע את התיקון ולאחר מכן אשלם לו את חלקי בתיקון או שלפחות בית המשפט יתן החלטה ולפיה אם הקבלן אינו מעוניין לתקן את הגג אז אני אוכל לתקן בעצמי ואז לקבלן ולדיירים לא תהיה כל טענה כלפיי ?
תודה על תשובתך .
שלום רב,
אני מציע לך לפנות לעו"ד על מנת שיטפל בסוגיה.
אם בכל זאת אתה מבקש לפעול בעצמך, נראה כי עליך להוציא מכתבים מסודרים ומפורטים לקבלן ולועד הבית ולהעלות את טענותיך ודרישותיך בצורה מסודרת ומתועדת.
בהצלחה
עו"ד עמנואל יוזוק
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
העניין הוא שאין ועד בבבניין ואין לי כסף לעורך דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר