בעלת הנכס תובעת אותי ואת שותפי באמצעות עורך דין על נזקים שביצענו בנכס כביכול. נזקים אלו הם בגדר בלאי הנכס (בהצעת מחיר של הבעל מקצוע כתוב: איטום,שקעים,צבע במשקופים). בחוזה רשום שימוש סביר. ברצוני לענות תשובת מכתב לעורך דין.
א.אילו רשוייות אני יכול לכתב כדי להראות לה שאין ממשות לתביעת אלה להפך?
ב. הדירה היא 3 חדרים והיא פיצלה אותה האם יש דרך לאיים עליה כי עשתה דבר לא חוקי?
ג. האם בלאי של שנים יכול ליפול על המשכיר האחרון?
ד. ראוי לציין כי בשעה שנכנסתי לא בא אף אחד לראות את מצב הדירה ( בעלת הנכס בחו"ל והכל טופל ע"י עורכת דין). האם זה קייס?
ה. האם אני יכול לדרוש ממנה קבלות שתראה שאכן תחזקה את הדירה? (ברור לי שאין לה). הדירה לא תוחזקה שנים.
ו. בחוזה כתוב מקרר אמקור נכנסתי לדירה והיה מקרר אחר, היא דורשת שנמציא לה את המקרר האמקור. מה עלינו לעשות?
ז. תודה רבה
רעות שלום,
ראשית אציין כי חלוקת דירות אינה חוקית ואת יכולה לפנות לעירייה או לומר לעורכת הדין המטפלת שזו כוונתך.
לגופו של עניין לא ברור האם זהו מכתב התראה או שמא מדובר בתביעה בבית המשפט - שכן אם מדובר בתביעה בבית המשפט עליך להגיש כתב הגנה - ומומלץ להסתייע בשירותיו של עו"ד .
בכדי להשיב על שאלותייך , היה רצוי לעיין בניסוח ההסכם אך אתן לך כללי אצבע (שלא מחוייב שיתאימו להסכם השכירות עליו חתמת)
בלאי סביר - על המשכיר
נזקים בכוונה - על השוכר
אם יש התחייבות להחזיר את הדירה למצב בו היא היתה טרם כניסתכם - על המשכיר להוכיח מה היה המצבה.
אם יש התחייבות לסיוד - עליך לסייד באופן סביר
לגבי המקרר - אם כתוב בהסכם מקרר אמקור ויש מקרר אחר - עליך יהיה להוכיח כי זה המקרר שהיה בדירה.
נראה שמדובר בהתקטננות - במקרה זה אולי שווה לשקול לעשות איזה עסקת החלפה עם חנות מכירת מקררים משומשים - להביא אמקור - זה יעלה כמה מאות שקלים (החלפה והובלה) ולא יגרור אותך לניהול משפט שלם
בהצלחה
עו"ד רענן גל
עורך דין רענן גל - משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר