השכרתי יחידת דיור מעץ (כמו צימר) בסוף מרץ השנה, גרתי בדירה ביחסים טובים עם בעל הבית שחיי בבית שליד ולא היו בנינו שום סיכסוכים. בערך ב15 ליולי התחיל נחיל של נמלים מעופפות (בגודל של בערך 2 סנטימטר) להיכנס ליחידת הדיור דרך חורים בקירות כל ערב היו נכנסות בסביבות ה100-200 נמלים ולא יכולתי להישאר בדירה. הבעל בית מיד הגיע והתחיל לרסס אך הבעיה לא נפתרה והייתי חייבת למצוא מקום אחר לישון בו. במשך 3 שבועות כל פעם שניסיתי לחזור לדירה הנמלים הגיעו גם (בשעות החשיכה). הריח החזק של הריסוס גרם לי לכאבי בטן ושיעול והנמלים הבריחו אותי יום אחר יום מדירתי והייתי חייבת למצוא פיתרונות דיור אחרים לימים אלו. הכמויות של הנמלים התמעטו אך הן עדיין שבו לפעמים כמה יחידות ולפעמים עשרות. אחרי שלושה שבועות שבמהלכן איבדתי את עבודתי עקב זה שלא יכולתי להתחייב להגיע (כי לא גרתי בדירה) ביקשתי ממנו לצאת מהחוזה והוא הסכים בתנאי שאפנה את הדירה במהירות מחפציי, אנקה אותה ואפרסם בכל מקום הידוע לי על הדירה להשכרה, כמו כן הבטיח שלא ייקח ממני כסף על החודש הקרוב. יש לציין שעל שלושת השבועות שבהם לא יכולתי לחיות בדירה שילמתי. היום גיליתי שאחרי שבסוף השבוע פיניתי וניקיתי את הדירה ופירסמתי את הפרטים עליה, הוא הוריד את הציק לחודש הקרוב. האם יש לי איזה שהם זכויות בעניין? האם אני יכולה לתבוע אותו על זה שלא יכולתי לחיות בדירה שלו כי לא היו לי תנאי מחיה אנושיים בגלל לקות בבניין? האם אני יכולה מבחינה משפטית לעשות משהו בנידון?
שלום,
אם השוכר הסכים שתצאי, מן הסתם הוא ויתר על זכותו לדמי שכירות, ויתכן שתוכלי לתבוע את דמי השכירות שגבה למרות זאת.
בכל אופן, עלייך, לקבל יעוץ פרטני שיכלול קריאת ההסכם ותיאור מלא של העובדות כדי שניתן יהיה לגבש תשובה יותר קונקרטית.
בברכה,
דותן לוי, עו״ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר