שלום,
לפני כחודש חתמתי על חוזה עם שותפה לשנה שניה בדירה במיקום מעולה ומחיר מצוין שאינני רוצה לוותר עליה.
כבר היו לנו הרבה בעיות בעבר וכבר הגענו למסקנה שאנחנו לא מסתדרות אך החלטנו לחתום לשנה שנייה כי אף אחת לא רוצה לוותר וגם הסכמנו בינינו שאנו לא חייבות להיות חברות אלא רק לחיות אחת לצד השניה.
זה עבד במשך חודש, עד אתמול בערב, שאז השותפה הודיעה לי שהיא רוצה לעזוב את הדירה והיא רוצה לנהל את תהליך חיפוש הדייר החדש שיכנס (בחוזה רשום שאם אחת מאיתנו עוזבת, עליה למצוא מישהו לשביעות רצונו של בעלהבית וגם לשביעות רצונה של השותפה הנשארת). אמרתי לה שאני אולי ארצה להיכנס לחדר שלה במקומה במצב כזה ואודיע לה שבת בערב והיא הסכימה.
היום היא הודיעה לי שהיא מביאה אנשים לדירה על מנת לראות את החדר וביקשתי ממנה שתראה את שני החדרים למקרה שאולי אחליט לעבור לחדר שלה.
כאשר חזרתי הביתה בשעה שבה אמרתי לה שאני רוצה לראות את החדר שלה לפני שאני מחליטה (היא תמיד נועלת את החדר שלה ולכן אינני יכולה לראות אותו בזמני), נדהמתי לגלות שהיא עישנה ברחבי הבית והשאירה בדלים על שולחן האוכל שלי ובתוך הכוסות שלי שהיו בכיור(הדירה בנויה משני חדרי שינה צמודים גדולים+מבואה קטנה בכניסה+מטבח יחסית רחב+שירותים ואמבטיה נפרדים ורוב הריהוט בשטחים המשותפים שלי-כל אבזור המטבח הגיע ממני) היו בדלי סיגריות והאור דלק והיא שמעה מוזיקה חזקה מאוד. כאשר ביקשתי ממנה להחליש היא ענתה :"עוד מעט". בקיצור, הבית היה ללא עישון וזה היה חוק חשוב לי ביותר כשנכנסנו לדירה! היא מבצעת "אקטינג אאוט" ועושה את כל העולה על רוחה תוך כדי זלזול ברכוש שלי. בנוסף, היא הודיעה שהחוזה שהיא הייתה אמורה לחתום עליו(מה שמראה לי שהיא חיפשה הרבה קודם וטרחה לומר לי רק ערב קודם לפני שהיא חותמת על חוזה חדש+ טרחה לי פחות מ-24 שעות מהרגע שהיא רצתה להביא אנשים שיראו את הדירה) בוטל ולכ:ן" בינתיים אני פה" לדבריה. ההתנהגות שלה הערב רק מראה לי שהיא רוצה לאמלל לי את החיים עד שהיא תעזוב.
לצערי, בינה לביני אין חוזה(למדתי לקח), אך רציתי לשאול האם אין משהו מבחינה משפטית שאני יכולה לעשות? הרעת של תנאי המגורים בגלל העישון? או כל דבר אחר?
אשמח מאוד לעזרתכם!
שלום רב,
יש לעיין בחוזים. המצב מורכב ודורש ייעוץ פרטני.
מציע לקבל ייעוץ משפטי פרטני.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
קארין שלום רב,
במענה לשאלותייך :
בראש וראשונה היה עליך לעגן בכתב את כללי המגורים המשותפים בינך לבין שותפתך.
ברי, כי במצב שנוצר , על פי תאורך אין באפשרותך להמשיך לגור בדירה בשתוף עם שותפתך.
אשר על כן, ביכולתך לפנות לבעל הבית בנדון, ולדרוש כי תפסקנה לאלתר הצקות כגון אלו שכן זכותך לעשות שימוש סביר בנכס שהשכרת.
אם בקשתך לא תענה אזי ישנם צעדים משפטיים אופרטיביים אשר באפשרותך לשקול ברם, בראש וראשונה יש לעדכן את בעל הבית בנדון כפי שציינתי.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
תודה רבה רבה על המענה המהיר!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר