אני שוכר דירה כבר שלוש שנים ברציפות,
בכל שנה באזור נובמבר מבקש ממני ועד הבית שבע המחאות שערכן סביב ה500-600 ש"ח עבור מסי ועד בית (הן נמסרות לחודשים דצמבר-יוני של השנה העוקבת).
התשלומים גבוהים אך הסבירו לי שכך נהוג ובשל העובדה שיש הסקה (אנו גרים בירושליים) ומחירי הדלק עול זה הסכום לתשלום.
השנה סיימיתי את התשלומים (ביוני האחרון) וקיבלתי הודעה ש"השנה יש להעביר 12 המחאות והפעם בסכום של קצת פחות מ500 ש"ח"
חשבון שעשיתי מגלה שי העלאה של 40% בחישוב שנתי
יש לי שתי שאלות
1) למיטב הבנתי, אם כל שנה שלמתי המחאות בין נובמבר-דצמבר עד יוני אז למעשה גמרתי את התשלומים לועד השנה. האם יש להם זכות להגיד לי להעביר המחאות החל מהחודש (יולי)? (אין לי מסמך שמראה מתי מתחילה ומתי נגמרת שנת גבייה אני יכול רק להצביע על התאריכים שהיה נהוג לאסוף בהם את ההמחאות בשנים שעברו ואת "תקופת ההמחאות".
2) האם יש לי מה לעשות מול העלאה דרסתית כזו של 40%? במיוחד שנציגי ועד הבית שלי לא מוכנים לדבר איתי כי אני רק "דייר משנה" ובעל הבית שלי "לא מעוניין להתערב"?
אשמח לכל עצה
שוכר מתוסכל
שלום רב,
שלח מכתב לועד הבית עם עותק לבעלי הדירה ופרט את דברייך. אם לא תענה בצורה משביעת רצון - תוכל לפנות בתביעה למפקח על הבתים המשותפים.
כמובן שיש לעיין במסמכי הבית המשותף ולבדוק את החלטות הועד.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר