מכרתי דירה וסכום מסוים נשאר אצל עורך הדין עד לקבלת אישור מס שבח. לאחר התשלום, טוען פתאום הקונה שיש נזקים בבית שלטענתו לא היו כשראה את הדירה לפני הרכישה (זרם מים חלש, מזגן שלא עובד כל כך טוב, תריס רופף), למיטב ידיעתי מדובר בדברים קטנים מאוד שגם היו קיימים בזמן שמכרתי את הדירה, ולדעתי הוא מנסה סתם לסחוט ממני כספים והוא דורש שעורך הדין לא ישחרר לי את הכסף שנמצא אצלו. אני טענתי שאם רוצה, שיתבע אותי אבל שלא יעכבו לי כספים שאני זקוקה להם. כמו כן, טענתי שמאוורר תקרה שלא היה רשום בחוזה שייך לי כי לא התחייבתי להשאיר אותו והוא טוען שזה שלו. מי צודק ומה עושים הלאה? עורך הדין רוצה שנגיע לפשרה, אבל אני עדיין טוענת שמדובר בסחטנות לשמה. תודה.
שלום,
תנאי הנאמנות, הם שקובעים מתי ובאיזה אופו ישוחררו או ימשיכו הכספים להיות מוחזקים. התנאים אמורים להיות כתובים בהסכם עצמו. על פניו, כספי נאמנות של הסכם מכר לא מיועדים בדרך כלל להבטחת תקינות הדירה, אך הכל תלוי במה שנכתב בהסכם.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר