שלום רב.
ברצוני לברר סיכויי הצלחה לתביעה, קביעת מחיר לתביעה וכו'. ואולי אף לקבוע פגישת ייעוץ. באם רלוונטי
לפני כחצי שנה הוטרדתי ונגנבה זהותי באתר פייסבוק, הדבר דווח בזמנו על ידי, ועל ידי רבים נוספים מחבריי להנהלת האתר ועדיין, לא נמצאה זהות האלמוני והמקרה מטריד אותי ואף פגע לי בקריירה.
אני בלוגרית בנושא חיי לילה באינטרנט/ פייסבוק לשעבר וכיום בעלת טור בעיתון . לפני כחצי שנה פתח אלמוני פרופיל פייסבוק עם שם בדוי והעליב בגסות מזעזעת מינית אישית ומשפילה דמויות בחיי הלילה, חלקם חברים שלי.
בשלב מסויים, הוא התחיל לחתום בשמי, ומול אלו שהתעמתו איתו, הוא "הודה" שזאת אני,כביכול שאני מפעילה את הפרופיל חתם בשמי ואפילו גרם למכתבי איומים שקיבלתי ברשת ואיומים בטלפון. אני מעוניינת לברר כיצד ניתן לאתר את בעל הפרופיל ולתבוע אותו. הסיפור עורר סערה בסצינה המקומית ושמי נקשר תמיד כשמדברים אודות הפרשיה, שמי הטוב נהרס בגלל הסאגה הנוראית הזאת. למרות שאני הפצרתי שאני לא הוא, רבים לא האמינו לי . הנ"ל בירר פרטים אודותיי,והיה לו קל לגרום לאנשים להאמין שמדובר בי. וגרם לי בשלב מסויים למחוק את הבלוג שלי כי קיבלתי בתוכו תגובות נוראות מאנשים שסברו שאני זה הוא.
ויש לי עדים רבים שראו במו עיניהם שאני לא מנהלת את הפרופיל(שיחות עם המתחזה בצ'ט,זמנים שלא הייתי בבית/מול מחשב והפרופיל פעל וכו'.) אני בטוחה, משוכנעת ויודעת שבמערכת פייסבוק ניתן לאתר מי מפעיל את הפרופיל, ואם לא- לפי דברים שהבנתי ניתן לתבוע את פייסבוק עצמה. מיותר לציין שאין ברשותי את זהות המשתמש האמיתי של הפרופיל, ושהפרופיל עדיין קיים אך לא פעיל. וכמובן שאני מניחה שמן הסתם מדובר באדם שאני בהיכרות איתו ושלא תהיה בעיה לתבוע אותו ברגע שיאותר. שאלתי את עצמי רבות האם יש מישהו שרוצה לפגוע בי כל כך ולמה? מה עשיתי שכבר פגע בו כל כך. החוויה הייתה מתסכלת ומתישה, שמי הטוב לא טוהר עדיין ואני אובדת עצות, בעיקר מפני שכבר חצי שנה אני מנסה לשכוח את המקרה וללא טעם. אני רוצה לתבוע. האם בהתחלה עליי לפנות לחוקר? או לעו"ד ? ובכלל, מה הסיכויים שלי?
תודה רבה מראש