שלום,
השבוע מצאתי בתיבה 6 מכתבים מבהילים ממס הכנסה: שלושה מיועדים לבנקים ומודיעים על עיקול החשבון שלי כתוצאה מחוב של כ-24,000 שקל, שניים מודיעים ששני הרכבים שלנו מעוקלים, ועוד אחד מיועד למקום העבודה של בעלי ומודיע לו שמשכורתו מעוקלת. בשום מקום במכתבים האלימים האלה לא כתוב בגין מה החוב, ולמי.
אחרי שכמעט התמוטטתי, ניסיתי לפשפש בזיכרוני ללא הצלחה איזה חוב יש לי, ולמי. האם מדובר בחוב חנייה שלא שולם? חוב למשטרה? ידעתי שאינני חייבת כסף ובכל זאת נכנסתי לפאניקה. יצויין שאני אמנם שכירה, אך יש לי הכנסה זעומה של כ-1000 שקל בחודש גם כעצמאית, ועליה אני משלמת מס. התקשרתי ליועצת המס שלי, והיא ביררה במס הכנסה. מסתבר שהם טעו. פשוט טעו. כך, כלאחר יד, נשלחו אליי 6 הודעות עיקול שונות ומשפילות. היום היעו הודעות הביטול.
שאלתי היא האם אני יכולה לתבוע את מס הכנסה בגין עוגמת הנפש שנגרמה לי, והנזק הכספי הכבד שעלול היה להיגרם לי אילו שילמתי את הסכום, כפי ששקלתי לעשות באחד מרגעי הפניקה.
שאלה נוספת - האם זה בכלל חוקי שמס הכנסה ידרוש עיקול מכל כך הרבה גופים (שלושה בנקים) ושל כל כך הרבה נכסים (שתי מכוניות ומשכורת) בעבור טענה לחוב של פחות מ-24,000 שקל??
עדיף לגשת למס הכנסה במקום מגוריך ולבדוק אם יש דברים בגו
אם יסתבר שביצעו עיקול בטעות חזור/י לכאן שוב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר