.jpg)
אבא הלל 12 , רמת גן (אזור המרכז)
משרד גדול המעניק טיפול אישי ומקצועי בתחום האזרחי-מסחרי. עו"ד נריה כהן הנו ראש מחלקת התחדשות עירונית, מייעץ ומוביל בפרויקטים מסוג פינוי בינוי, תמ"א 38 ועוד.
עו"ד נריה כהן שותף וראש מחלקת התחדשות עירונית במשרד פלס, מוזר, כהן ושות'. המחלקה פועלת יותר מעשור וגורפת עמה הצלחות תוך חתירה למצוינות ומקצועיות.
פרויקטים של התחדשות עירונית:
✔ תמ"א 38 עיבוי ובינוי
✔ תמ"א 38/2
✔ פינוי - בינוי
✔ עסקאות קומבניציה וכו'.
עו"ד כהן מייצג חברות נדל"ן מובילות בתחום ודיירים בפרוייקטים השונים של התחדשות עירונית, תוך מציאת פתרונות יצירתיים בכל פרויקט ועד להשגת תוצאה מקסימלית ומיטבית עבור הלקוחות.
במשרד שלוש מחלקות עיקריות: מחלקת נדל"ן והתחדשות עירונית, מחלקת נזיקין ומחלקת ליטיגציה.
לקוחות המשרד נמנים הן על המגזר הציבורי והן על המגזר העסקי ובהם חברות ממשלתיות, עמידר, המשקם, שרים, חברי כנסת ואנשי עסקים פרטיים.
שפות: עברית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ממליצה מאוד. אדיב, אמין , שירות מקצועי ואוזן קשבת תמיד.
מקסים ואמיתי. כל הכבוד שאתה עונה ביושר שהלוואי שעו"ד יתנהגו ביושרה.
תמא הסתיימה לפני כשנה, יור הוועד קיבל פנייה מיזם לביצוע פינוי בינוי והוא מעוניין לקדם (הוא לא גר בניין ולכן ברור שעסקה כזו מיטיבה עימו). הנציגות שנבחרה כוללת רב של בעלי דירות שאינם גרים בבניין והיור מנע מאנשים שאינם מעוניינים בהליך מלנסות להיבחר כנציגים. בנוסף, לא התקיים הליך של החלטת דיירים (הצבעה עם ספירת קולות) וגם לא התקיים מכרז או הליך של בחירת יזם. האם בעתיד אלו יכולים להיות נימוקים סבירים לסרבנות? בנוסף, האם פגיעה באיכות החיים במתחם (כולל צפיפות, רעש, צמצום כיווני אויר, חוסר תשתית תחבורתי וכד`) למרות שהעסקה אולי תהיה כלכלית יכולה להיות עילה סבירה לסרבנות? האם על השמאי לקחת בחשבון בתחשיב פרמטרים שאינם שטח ותוספות חנייה ומחסן? - אני מנסה להבין את גבולות הגזרה
מספר שאלות
1. כן אבל ביהמ"ש יהיה פרקטי ויגיד לך , כל יתר הדיירים מסכימים ורוצים. צריכים להתקדם.
2. לא
3. שמאי יקח בחשבון מה שההסכם אומר שצריך לקחת בחשבון
אני גר בדירה של 40 מטר לפני 6 שנים הוצאתי היתר בניה, ההיתר אושר, שילמתי אגרה. ההיתר נתן לי אפשרות לבנות חדר נוסף בגודל של 15 מ"ר. כעת בבנינים כולל בשלי יש יזם שרוצה לעשות פינוי בינוי האם היתר הבניה (שלא מומש מעולם, ואף תוקפו פג) יתן לי זכות לדירה גדולה יותר? האם לוקחים בחשבון היטל בניה שלא מומש ופג תוקפו בחישוב השטח שינתן לי בדירה החדשה? האם אצטרך לשלם היטל השבחה על ההיתר הזה, אף כי מעולם לא מימשתי אותו? אני מודאג שאצטרך לשלם היטל השבחה ברגע שיהיה פינוי בינוי בבניין שלי, האם החששות מוצדקים?
היתר שלא מומש ופג תוקף
היתר שלא מומש לא מחושב אם פג תוקף
לגבי היטל השבחה, לא תמיד יש קשר בין תשלום היטל השבחה לבין הוצאת ההיתר בפועל ומספיק מבחינת העיריה שיש פוטנציאל מימוש
לכן יש לפנות לרשות ולשאול במפורש