דוכיפת 29 , הוד השרון (אזור השרון והסביבה)
עורכת דין אורלי רוזנבוש בעלת ותק של 22 שנה ומתוכן למעלה מ-17 שנים בענף הדיור המוגן. מספקת ייעוץ וליווי משפטי בתחום הדיור המוגן. כמו כן מוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך וצוואות.
עורכת דין אורלי רוזנבוש בעלת ותק של 22 שנה בתחום עריכת הדין.
עו"ד אורלי רוזנבוש מתמקצעת בליווי משפטי בתחום הדיור המוגן לגיל הזהב. כמו כן מוסמכת לעריכת ייפוי כח מתמשך ועורכת צוואות. במשך 12 שנה היא כיהנה כראש המחלקה המשפטית של רשת בתי דיור מוגן, ולכן בעלת ניסיון עשיר וידע משפטי רב בתחום הדיור המוגן לגיל השלישי.
עו"ד רוזנבוש במסגרת תפקידה זה, לבד מהוותק העשיר שצברה מבחינה משפטית, התוודעה לבני הגיל השלישי ולמשפחותיהם ולקחה לה למטרה לפעול להגשמת יעדיהם ולמימוש זכויותיהם, בייחוד בתחום הדיור המוגן, אך גם בצרכים משפטיים אחרים דוגמת הסדרת סמכויות בענייניהם על ידי ייפוי כוח מתמשך וכן על ידי עריכת מסמכי צוואה.
תחומי עיסוק עיקריים של משרד עו"ד אורלי רוזנבוש:
✔ עריכת הסכם דיור מוגן
✔ עריכת צוואות
✔ עריכת ייפוי כוח מתמשך
✔ ליווי וייעוץ משפטי לבני הגיל השלישי ומשפחותיהם
אני רוצה שכל לקוחותיי יידעו - ויותר מכך, ירגישו - שיש להם על מי לסמוך. יש מי שיפזר את הערפל האופף את ההליכים המשפטיים בגיל השלישי, ויספק ודאות מוצקה ומרגיעה.
אשמח מאוד להיות האדם הזה גם עבורכם. להכיר אתכם לעומק, להבין יחד איתכם בדיוק מה אתם רוצים וצריכים, ולהוביל אתכם להשגת תוצאות תוך מתן שירות מקצועי, אישי ואנושי.
המשרד דוגל במקצועיות, יסודיות וזמינות גבוהה עבור לקוחותיו וכן מלווה כל אחד מבין הלקוחות לאורך כל ההליך המשפטי, מתחילתו ועד לסופו.
שפות: עברית, אנגלית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מה קורה אם אבי מאושפז בבית חולים לתקופה ממושכת? האם הוא ישלם על הדירה בדיור המוגן?
אשפוז במהלך תקופת המגורים בבית דיור מוגן
שלום אלכס,
ככלל, במהלך אשפוז זמני, אף אם הוא ממושך, הדייר נדרש לשלם, במקביל, גם את דמי האחזקה החודשיים במלואם ובמועדם, על מנת לשמור על זכות המגורים שלו ביחידת הדיור.
כמובן שתקופת האשפוז נלקחת בחשבון גם לצורך חישוב שחיקת הפיקדון.
יחד עם זאת, יש לבדוק את ההסכם הספציפי עליו חתמתם.
בחלק מבתי הדיור המוגן הסכם הדייר כולל מלכתחילה החרגה לכלל האמור, ומעגן בחובו הנחה בדמי האחזקה במקרה של אשפוז ממושך, העולה על תקופה מסוימת.
אם ההסכם עליו חתמתם לא מעגן הנחה כאמור בנוסח המקורי, ייתכן שבמסגרת המו"מ שערכתם עם החברה לפני חתימת ההסכם, הגעתם להסכמה בדבר הנחה בדמי האחזקה במקרה של אשפוז ממושך כאמור, והיא מעוגנת בתוספת להסכם.
בכל מקרה, גם אם ההסכם שלכם איננו כולל הנחה בדמי האחזקה באף לא אחת מהחלופות שציינתי לעיל, ככל שמדובר בהיעדרות ממושכת רציפה, הייתי בודקת עם הבית אפשרות לקבל הנחה בדמי האחזקה *לפנים משורת הדין*.
החלמה מהירה ורפואה שלמה!
אורלי.
אמי חתמה על חוזה דיור מוגן לפני שנתיים. לאחרונה מצבה הבריאותי החמיר והיא זקוקה לטיפול סיעודי אינטנסיבי יותר מהמצוין בחוזה. האם הדיור מוגן מחויב לספק לה את הטיפול הנדרש? אם לא, מהן האפשרויות המשפטיות שלנו?
טיפול סיעודי במקרה של שינוי לרעה במצב הבריאותי
שלום אילנית,
במקרה של שינוי לרעה במצב הבריאותי של דייר, כל זמן שלא התקבלה החלטת הצוות הרב מקצועי, לפיה בשל מצבו הבריאותי של הדייר טובתו מחייבת העברתו מהדירה למסגרת מותאמת, הרי שהאופציה העומדת לרשותכם היא העסקת מטפל אישי ביחידת הדיור 24/7.
במצב זה מחויבות בית הדיור המוגן היא לאפשר לכם לשכור את שירותיו של מטפל אישי כאמור, בכפוף לכך, שיש אישור מהצוות הרב מקצועי בדבר צורך רפואי/תפקודי בשירותיו ושהדירה מותאמת למגורי מטפל.
הדיור המוגן איננו מחויב לספק לכם שירותי מטפל אישי ומקובל, שההתקשרות עמו היא ישירות אתכם.
ככל שמצבו של הדייר מצריך טיפול מעבר לכך, הדייר יכול לעבור למחלקה סיעודית בבית הדיור המוגן, ככל שקיימת, או למחלקה מותאמת מחוץ לדיור המוגן.
מעבר למחלקה הסיעודית כרוך בחתימת הסכם ייעודי ובתשלום דמי אשפוז חודשיים, למעט אם בהסכם הספציפי עליו חתמתם נושא זה הוסדר מראש בצורה אחרת.
רפואה שלמה ובשורות טובות,
אורלי.