מה ההבדל ייפוי רגיל לייפוי כוח נוטריוני והאם יש מקרים בהם רק ייפוי כוח נוטריוני יכול להיות תקף?
ארז שלום!
אתה בוודאי שואל על ייפויי כוח שנעשים במסגרות משפטיות, כאלה שמאשרים עורכי דין ונוטריונים. ייפוי כוח יכול להיות מסמך פשוט בין אנשים שהם בחזקת שולח ושלוח; כגון מסמך של בעל לאשתו שתסדר לו דבר מה בחסרת תיקשורת. תוקפו תלוי בנכונות הגוף שמקבל את ייפוי הכוח לקבלו.
אנשים מוסרים לעורכי דינם ייפוי כוח ע"מ שעורך הדין יוכל לייצג אותם.
ניתן להעביר רישום בעלות של רכב בעזרת ייפוי כוח שמאושר ע"י עורך דין.
קיים סוג נוסף של ייפוי כוח שמאשרים עורכי דין, בהתאם לסעיף בחוק לשכת עורכי הדין בישראל, י"כ בלתי חוזר לעורך דין להעברת זכות במקרקעין.
ייפוי כוח כלליים וייפויי כוח כלליים בלתי חוזרים, לפרטים ולרבות לבנקים ולגופים מוסדיים שונים צריכים להיות נוטריוניים. בין היתר: י"כ לאדם בארץ אחרת; י"כ לבנק למשכנתאות או לחברה משכנת ע"מ שאלה יוכלו לרשום זכות במקרקעין. בטאבו; י"כ של אדם לאדם אחר שידאג לענייניו. למשל מאב קשיש לבן או בת שיקיימו קשר עם הבנק. ורבים אחרים.
אני מקווה שעניתי לשאלתך.
בברכה,
קרלוס קנכט, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, בישראל, להבדיל מארצות אחרות, נוטריון הוא קודם כל עורך-דין בהשכלתו, בהכשרתו, ובמקצועו. רק עורך-דין בעל ותק של 10 שנים לפחות כשיר לשמש כנוטריון בישראל. לכן, על כל נוטריון חלים ממילא כל החובו...
המשך תשובה