א) בהליך משפטי אזרחי, נזיקין, נגד תאגיד, בא כוח התאגיד הגיש לבית המשפט ייפוי כוח, עליו יש חותמת התאגיד "חברה בע"מ" והקשקוש בכתב יד. אין כל זיהוי שמם וסמכותם של אלה שחתמו כמורשי חתימה, וגם אין אישור חתימה ע"י עורך דין (הנדרש בייפוי כוח שנחתם בחתימה רגילה) וכן גם אין אימות חתימת מורשה בשם תאגיד על ידי נוטריון. האם ייפוי כוח כזה קביל בבתי המשפט כייפוי כוח של בא כוחו של תאגיד? ב) אותו מצב בהגשת כתב בקשה (לא ייפוי כוח): על המסמך מופיעה רק חותמת התאגיד והקשקוש בכתב יד. אין כל זיהוי החותם וסמכותו, ואין אימות נוטריוני של חתימת מורשה בשם תאגיד. האם מסמך כזה קביל ככתב בקשה בבתי המשפט?
שלום רב,
לפי הוראות חוק הנוטריונים, כל ייפוי-כח כללי חייב להיחתם בפני נוטריון, למעט אם ייפוי-הכח הכללי ניתן לעורך-דין לפי סעיף 91 לחוק לשכת עורכי-הדין, שאז עוה"ד המיופה רשאי לאמת את החתימה.
לכן, לשאלותיך:
א) לגבי ייפוי-הכח לייצוג בבימ"ש, על עורך-הדין המיופה לאמת את החתימה שנחתמה בפניו ע"י התאגיד.
ב) לגבי כתב-בקשה שאיננו ייפוי-כח, יכול התאגיד לחתום באמצעות מורשה-חתימה שלו + חותמת התאגיד, ללא אימות חתימה וכן גם לא נדרש אישור נוטריוני על כך. אם התאגיד הינו צד להליך המתנהל בבימ"ש והא מגיש בקשה שלא באמצעות בא-כוחו, יחליט ביהמ"ש האם לקבל כך את הבקשה או לא.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, כאשר את מוציאה את המשפט מהקשרו ומציגה אותו כמשפט העומד בפני עצמו, אכן ניתן להבין אותו בשני המובנים שציינת בשאלתך. צריך לראות את התעודה בשלמותה ולהבין את משמעות המשפט בהקשרו הנכון. בהצלחה, ...
המשך תשובה