אזרח ישראלי ותושב ישראל, סיים לערוך את הצוואה, שעדיין לא נחתמה. האזרח שוהה בחו״ל מאז פרוץ המלחמה וחושש בשלב זה לחזור לארץ. יחד עם זאת, מאוד מעוניין לחתום על הצוואה ולהפקידה ברשם הירושות בישראל. על הצוואה יחול חוק הירושה הישראלי. האם באפשרותו לחתום על הצוואה בפני קונסול בחו״ל וזאת באופן בו החוק הישראלי יחול על הצוואה.
שלום רב,
קונסול איננו מאמת צוואות. במקרה המתואר, כאשר האזרח הישראלי שוהה בחו"ל עקב המלחמה ולא יודע מתי ישוב לישראל, ההמלצה היא שהצוואה תיכתב כולה בכתב ידו של המצווה + תאריך + חתימה, ואז אין צורך בעדים ואין צורך בכל אישור נוסף ("צוואה בכתב יד" לפי חוק הירושה הישראלי).
על-מנת להפקידה ברשם הירושה בישראל יש לעשות אחת משתיים - או להתייצב אישית עם הצוואה המקורית במשרד רשם הירושה הרלוונטי למקום מגוריו בישראל (דבר שנמנע מהמצווה, בנסיבות הענין) או - לבצע הפקדה מקוונת.
לצורך כך עליו להיות מקושר למערכת ההזדהות הממשלתית, ואז יוכל לבצע את ההפקדה בעצמו גם מחו"ל.
בכל מקרה, לאחר ביצוע ההפקדה המקוונת יש למצווה 45 ימים להמציא את הצוואה המקורית למזכירות רשם הירושה (אפשר בדואר רשום או עם שליח), אחרת ההפקדה תימחק ממירשם הצוואות המופקדות.
בהצלחה רבה,
ובתקווה לימים שקטים ובטוחים יותר.
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום נטלי, היכנסי לאתר האינטרנט של חברת אל-על, יש שם הסבר ממצה וברור. את הטפסים הדפיסי, מלאי את כל הפרטים בכתב יד (רק אל תחתמי), וגשי לנוטריון לחתימה בפניו ואימות חתימה. איזה כיף לבן שלך שיש לו דוד...
המשך תשובה