שלום רב, מדובר על אזרח קנדי המתגורר מזה עשרות שנים בארצות הברית, בבעלותו דירה בישראל (מירושה) והוא מעוניין למכור אותה באמצעות מתן ייפוי כוח לעורכי דין בארץ לפעול בשמו. באיזה אופן ניתן יהיה להחתים אותו על ייפוי הכוח לעורכי הדין? האם מלבד חתימה על ייפוי כוח בפני נציג קונסולרי של ישראל בארה"ב ניתן לחתום גם בפני נוטריון ציבורי וזה יהיה תקף באותה המידה? האם יש חובה ששם הקונה המפורש יופיע על גבי ייפוי הכוח או שניתן להסתפק לצורך המכירה וקיום שאר ההתחייבות הנובעות ממנה (הצהרות, מיסים וכדומה) בייפוי כוח כללי? תודה רבה.
שלום רב,
על האזרח הקנדי לחתום על ייפוי-כח לעורכי-הדין שהוא ממנה לצורך הליך המכירה. לצורך כך עליו להתייצב לחתימה בקונסוליה ישראלית במקום מושבו.
ייפוי-הכח יכול להיות כללי, ללא שם של קונה ספיציפי, ובלבד שייכלל בו סעיף שיאפשר למיופי-הכח לחתום לאחר מכן בשמו של הממנה גם על יפוי-כח-בלתי-חוזר ספיציפי עבור קונה מסויים.
עם זאת, יש לקחת בחשבון שאם הקונה ירצה לקחת משכנתא, הבנק למשכנתאות לרוב לא יאשר למיופי-הכח (עוה"ד) לחתום על מסמכי ההתחייבות לרישום משכנתא מכח יפוי-כח כללי שכזה וידרוש חתימה אישית של המוכר או לחילופין חתימה של המוכר על יפוי-כח-בלתי-חוזר ספיציפי לטובת הקונה.
גם עו"ד זהיר מצד הקונה עשוי לדרוש זאת.
ולכן - רצוי להכין מלכתחילה יפוי-כח בלתי-חוזר ספיציפי עם שם הקונה במקום "לטרטר" את המוכר פעמיים ויותר לקונסוליה.
בהצלחה,
אורית לוי , עו"ד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, עליכם להוריד מאתר האינטרנט של מנורה-מבטחים את הטופס המתאים הנדרש לחתימת בעלך, לגשת עם הטופס לנוטריון קנדי כפי שהסבירו לכם, שהוא יאמת את החתימה (אני ממליצה לצרף לטופס המאומת גם צילום של הדרכו...
המשך תשובה