שלום רב, האם ניתן להעביר ייפוי כוח בלתי חוזר של אדם שנפטר מעו"ד לעו"ד? חוק לשכת עורכי הדין וכללי האתיקה קובעים שלצורך ההעברה יש צורך בהסכמה, מה קורה כאשר מייפה הכוח נפטר? האם עדיין יש צורך בהסכמה להעביר ייפוי כוח בלתי חוזר? מהיורשים?
שלום רב,
התשובה תלויה במידה רבה בתוכנו של יפוי-הכח המדובר.
בנוסח הסטנדרטי המקובל של יפוי כח נוטריוני יש לרוב סעיף כזה: "למנות ולפטר כל ממלא מקום או ממלאי מקום, סוכן או סוכנים שיפעלו לפי הוראות בא כוחי (לרבות עורכי דין) בקשר לכל או איזה מן הפעולות הנ"ל, ככל התנאים כפי שבא כוחי ימצא לנכון ולהעביר יפוי כח זה בשלמותו או באופן חלקי לאחר או לאחרים".
ובנוסח סטנדרטי של יפוי-כח בלתי-חוזר המקובל אצל עו"ד בעיסקאות נדל"ן יש בד"כ סעיף ברוח: "באי כוחי/נו הנ"ל רשאי/ם להעביר לאחר/ים את ביצוע מקצת או את כל הפעולות הנזכרות ביפוי כח זה ולאצול לאחר/ים כל סמכות מסמכויותיהם הנזכרות בו ולבטל כל הערה ו/או אצילה שנעשו כנ"ל, ולהעבירן ו/או לאצלן מחדש".
כאמור, יש לבחון את יפוי-הכח המדובר והתשובה תהיה בהתאמה.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, במסגרת הליך נטילת הלווואה מובטחת במשכנתא מבנק למשכנתאות, תידרש לחתום על מסמכים שונים. אחד מהם נקרא "ייפוי כח נוטריוני", בו למעשה אתה מייפה את כוחו של הבנק לפעול בשמך מול הרשויות השונות לגבי ...
המשך תשובה