אשמח לשמוע מה ההבדל בין עורך דין ובין נוטריון, האם יש דברים שרק נוטריון יכול לחתום עליהם ולא עורך דין רגיל?
שלום רב,
נוטריון בישראל הינו מי שהוא קודם-כל עורך-דין. לפי החוק, על-מנת לקבל רישיון נוטריון, יש לעמוד בכמה קריטריונים - חברות של לפחות 10 שנים בלישכת עוה"ד בישראל, היעדר הרשעות (פליליות או משמעתיות), ועמידה בהשתלמות מיוחדת מטעם משרד המשפטים.
החוק הישראלי קבע מספר פעולות, שרק נוטריון מוסמך לאשרן (ולא "סתם" עורך-דין), כגון: אימות חתימה כאשר מייפים את כוחו של מי שאיננו עו"ד (כמו: יפוי כח לבנקים, או לחברת-בניה וכדו'), אימות של מסמכים ציבוריים רישמיים כנאמנים-למקור, אישור תרגומים ועוד.
בנוסף ישנן פעולות ספיציפיות בחוקים מסויימים שיוחדו לנוטריון במסגרת היותו "רשות", כלומר - שווה-ערך למעמד שופט בימ"ש או דיין בביה"ד - והן:
אישור חתימה על צוואה (ללא צורך בעדים נוספים), ואישור הסכם יחסי ממון בין בני-זוג לפני נישואין.
התוקף המיוחד שניתן לפעולות הנוטריון קבוע בחוק הנוטריונים במילים אלו : "אישורו של נוטריון לפי חוק זה והתקנות על פיו, יהיה ראיה מספקת בהליך משפטי, ללא צורך בראיה נוספת, לדברי הנוטריון ולמעשיו ולדברי אחרים ולמעשיהם שאמרו או עשו בפניו, הכל כאמור באישור".
בברכה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום שרון, המלצתי היא לפנות ליו"ר ועדת נוטריונים של לישכת עורכי הדין שיוכל לתת לך תשובה מוסמכת בענין. בהצלחה ! אורית לוי, עו"ד ונוטריון....
המשך תשובה