בוקר אור רוצה לערוך צוואה הדדית ולחתום אצל נוטריון. מה העלות? מה קורה עם הצוואה אחרי שחותמים עליה? אנחנו צריכים להפקיד אותה אצל רשם הירושות? תודה!
בוקר אור ושבוע מבורך גם לך, אולגה,
לשאלותיך:
1. עלויות חתימת צוואה הדדית - לפי תקנות הנוטריונים, אגרת אימות חתימה של יחיד על צוואה היא 242 ש"ח + מע"מ, וכל חותם נוסף על אותה צוואה = 123 ש"ח + מע"מ. מכאן שאגרת חתימה עבור זוג החותם על צוואה הדדית = 365 ש"ח + מע"מ.
אגרת כל עותק נוסף של צוואה, הנחתם באותו מעמד = 74 ש"ח + מע"מ (ללא קשר למספר החותמים).
הנ"ל לגבי אגרות הנוטריון בלבד. עבור עריכת הצואה עצמה יש לקבל הצעת-מחיר נפרדת.
2. אחרי שחותמים על הצוואה, שומרים אותה במקום בטוח. יש כאלו המעדיפים לעשות מספר עותקים ולהשאיר אצל קרובי משפחה.
בכל מקרה, עותק אחד מן הצוואה (שנעשה ללא חיוב נוסף) נשמר אצל הנוטריון למשך 7 שנים ואז נגרס יחד עם שאר החומר הנוטריוני. אני, באופן אישי, נוהגת לשמור עותק נוסף, מקורי, בנפרד גם מעבר ל-7 שנים.
3. קיימת אפשרות גם להפקיד עותק מקורי של הצוואה אצל רשם הירושה, תמורת אגרה לא גבוהה. הדבר מומלץ כאשר יש סיכון שהצוואה לא תימצא לאחר מות המצווה, כגון שאין קרובי משפחה אצלם ניתן להפקיד, ובמצבים נוספים.
יש לזכור כי כאשר מדובר בצוואה הדדית משותפת, ומבקשים להפקיד אותה אצל הרשם - יש להפקיד עותק מקורי עבור כל אחד מבני הזוג; לא מתקבלת הפקדה משותפת.
משרדנו ישמח לעמוד לרשותך.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אלכס, עליך לברר מול הגוף שאליו אתה נדרש להגיש את המסמך בחו"ל האם הכוונה לאפוסטיל של משרד-המשפטים על גבי האישור הנוטריוני - ואז אתה יכול לבחור בין אופציה של צילום בלבד של התעודה + אישור נאמן למק...
המשך תשובה