צוואה עולה בסביבות 2000 שקלים, סליחה אבל זה מטורף, הבנתי שניתן לערוך אצל נוטריון צוואה פשוטה ב 300 שקלים? תודה יוחאי
שלום יוחאי,
מהנתונים שמסרת, דומה שאתה מבלבל בין שני דברים שונים:
1) שכ"ט עו"ד עבור עריכת צוואה,
2) אגרת הנוטריון עבור אימות נוטריוני של חתימה על צוואה.
אכן לפי תקנות הנוטריונים, אגרת אימות חתימה על גבי צוואה בפני נוטריון היא 283 ש"ח כולל מע"מ לעותק הראשון של חותם יחיד. (לעותקים נוספים או חותמים נוספים על אותה צוואה יש תוספת של כמה עשרות ש"ח).
אבל זו רק אגרת האימות הנוטריוני, כאשר אתה בא לנוטריון עם צוואה שנערכה כבר ונותר רק לחתום עליה כדי לקבל את האימות הנוטריוני, שיהפוך את הצוואה ל:"צוואה-בפני-רשות" שהיא הגירסה העליונה, נקרא לזה כך, מבין אפשרויות עריכת הצוואות שחוק הירושה מכיר בהן.
צוואה הינו מסמך משפטי שיש לערוך אותו בתשומת לב רבה, על-מנת לא לעשות טעויות שעלולות להיות קריטיות. לא חסרות דוגמאות לצוואות שנוסחו ברשלנות, מתוך חוסר ידיעה כמובן, והתוצאות עלולות להיות ממש מביכות במקרה הטוב או הרות-אסון בנקרה הפחות טוב.
אמנם זה לא המקום ולא הפורום המתאים, אבל היום בבוקר הגיעה למשרדי גברת עם צוואה שבה טרח אביה לפרט (בכתב יד) כל מיני רכוש ואיך הוא רוצה לחלקו בין ילדיו, אבל שכח לציין את דירת-המגורים בה התגורר... וגם לא כלל בצוואתו סעיף כללי לגבי רכוש שלא מפורט... בקיצור, עכשיו היורשים צריכים לבצע גם צו-קיום-צוואה וגם צו-ירושה רק לגבי אותה דירה ש"נשכחה" בצוואה. לו היה בצוואה סעיף כללי המתייחס לכל שאר הרכוש שלא הוזכר במפורש, לא היתה בעיה. כאמור, זה לא נעשה כי הצוואה נערכה בכתב-יד וללא קבלת ייעוץ מתאים.
וזו רק דוגמה קטנה אחת שבמקרה התגלגלה לפתח משרדי היום בבוקר.
שורה תחתונה -
אל תחסוך. תעשה צוואה כמו שצריך אצל עו"ד הבקי בתחום.
ואם תרצה להפוך אותה מסתם "צוואה-בעדים" ל"צוואה-בפני-רשות", גש לנוטריון ותחתום בפניו.
בהצלחה !
משרדנו ישמח לעמוד לרשותך במידת הצורך בכל ענין הקשור בכך.
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, חוק הירושה הישראלי מבחין בין 3 סוגי צוואות תקפות: צוואה בכתב יד, צוואה בפני עדים, וצוואה בפני רשות. "רשות" הינה: שופט בבית-משפט, דיין בבית-הדין הרבני, או נוטריון. מכאן שהכינוי "צוואה נוטרי...
המשך תשובה