אמי בת 81, רוצה לתת לי ייפוי כוח בלתי חוזר לעשות בשבילה פעולות בבנק. אשמח לשמוע חוות דעתך המקצועית, האם יש הליך נוסף או אחר שצריך לבצע או שאוכל באמצעות אותו ייפוי כוח לסעוד אותה במקרה הצורך במידה ותחלה או מצבה יתדרדר?
ששון שלום רב,
העלית שאלה חשובה מאין כמוה. ייפוי-כח "רגיל", גם אם הוא נוטריוני, מאבד מתוקפו ברגע שהממנה החתום עליו (במקרה שלך, אמך) הופך להיות במצב שהחוק מגדיר אותו כ"אינו מבין בדבר".
מצב זה עלול להתרחש בד"כ בשל מחלות זיקנה שונות, כגון דימנציה או אלצהיימר.
בדיוק בשביל מצבים כאלו הכניסו לאחרונה תיקון לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, המאפשר לכל אדם - כל עוד הוא כשיר מנטלית - לחתום על "ייפוי כח מתמשך", שייכנס לתוקף עתידי כאשר הממנה יהפוך להיות לא-כשיר.
יפוי-כח זה איננו מוגבל בזמן, והוא יכול להיחתם לגבי פעולות כלכליות, פעולות רפואיות ופעולות אישיות (שאינן כלכליות או רפואיות, כגון - מתן הוראות מיוחדות לעניינים ספיציפיים שונים).
רק עו"ד שעבר הכשרה של משרד המשפטים, קיבל תעודת-הסמכה ויש לו קוד כניסה למערכת-מייצגים של האפוטרופוס-הכללי, רשאי לתת את השירות.
הח"מ עברה את ההכשרה, קיבלה את ההסמכה ואת הקוד וככבר הספיקה להתנסות הן בהפקדת יפויי-כח-מתמשכים במשרדי האפוטרופוס-הכללי עפ"י החוק, והן בהכנסה שלהם לתוקף במקרים הרלוונטיים עפ"י חוק.
אשמח לעמוד לרשות אימך (ולרשותך כמובן). נא צור קשר טלפוני לקביעת פגישה.
בברכה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, העובדות בשאלתך אינן ברורות. דומה שדרישת האירגון ליפוי-הכח בלתי-חוזר "מהבנק" לא הוסברה לך כנדרש או שהוסברה בצורה חלקית בלבד. נא בקשי מהאירגון אליו פנית שייתנו לך דוגמה לייפוי-הכח המבוקש. א...
המשך תשובה