שלום, אני וחברתי ניסחנו הסכם ממון אצל עורכת דין לענייני משפחה,, ואחרי הניסוח חתמנו אצל נוטריון. מאז חלפה שנה ואנו עתידים להתחתן עוד כחודשיים. אותה עורכת דין אמרה לנו טלפונית, כעת כשיש תאריך חתונה, לגשת לפגישה בבית דין למשפחה בתל אביב ולאשר אותו. למה? האם לא מספיק אישור הנוטריון? לא מבינים. זה זמן וכסף, ובנוסף כואב להתעסק בזה שוב חשבנו שזה מאחורינו. נשמח להסבר, תודה רבה.
שלום רב,
לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, הסמכות לאשר הסכמי ממון נתונה לנוטריון לגבי בני זוג "העומדים להינשא". בתי-המשפט פירשו את המונח = עומדים להינשא בתוך חצי שנה. כלומר, אם בני הזוג נישאו בתוך כחצי שנה מיום שהנוטריון אימת את ההסכם ביניהם, ההסכם תקף על פי החוק.
אני אישית בדעה שאם אתם אכן נישאים בפועל, גם אם זה שנה וחודשיים אחרי האימות, ההסכם תקף ואין צורך לאשרו שנית, בוודאי לא בפני ביהמ"ש או ביה"ד.
יחד עם זאת, אם העלו בכם ספקות אזי לייתר בטחון וכדי להיות על הצד הבטוח, כמו שאומרים - אולי תשקלו לאמת את ההסכם פעם נוספת בפני נוטריון סמוך לפני נישואיכם.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, בשאלה חסרים נתונים עובדתיים. אם מדובר ביפוי כח "בלתי-חוזר" - הוא מחייב גם לאחר מות הממנה, קל וחומר לאחר שהפך לחסוי. אם הוא לא "בלתי חוזר" - יפוי הכח מתבטל, מאחר והממנה כבר אינו יכול לתת הו...
המשך תשובה