שלום לך, אנחנו מנהלים מו"מ לקנות דירה חדשה ופנינו לבנק לקבל אישור עקרוני למשכנתא על מנת להמשיך בהליכים. הבהירו לנו בבנק שצריך להציג ייפוי כוח נוטריוני כתנאי לקבלת המשכנתא. רצינו לשאול מה הסיכון בלתת לבנק ייפוי כוח נוטריוני ויש דרך או עדיף להימנע מזה? כמה עולה ייפוי כוח כזה?
שלום רב,
אין דרך לחמוק מחתימה על ייפוי כח נוטריוני לבנק במסגרת הליכי קבלת הלוואה מובטחת במשכנתא, מן הטעם הפשוט שהבנק מעוניין - ובצדק מבחינתו - להגן על עצמו ועל זכויותיו כמלווה במקרה שהלווה לא יחזיר את חובותיו, ובמצב זה הבנק יוכל להפעיל את ייפוי הכח ולנקוט הליכים בשם הלווה מול לישכת רישום המקרקעין ושאר המוסדות.
יפוי הכח חייב להיות נוטריוני עפ"י חוק, שכן במסגרתו אתם מייפים את כוחו של מי שאיננו עורך-דין (כאשר מייפים כח של עו"ד, לא נדרש אישור נוטריוני).
עקרונית, אין לכם ממה לחשוש, כל עוד אתם תעמדו בכל התחייבויותיכם כלפי הבנק, הבנק לא יפעיל את יפוי הכח ולא ייגרם לכם כל נזק.
בהצלחה,
אורית לוי , עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, לעורך-דין ישראלי יש סמכות רק בתחומי מדינת ישראל ולא בחו"ל. ישראלי שנמצא בחו"ל, הסמכות היחידה לאשר את חתימתו על יפוי כח ניתנת לקונסול ישראלי באותה מדינה. לפני שידידך עורך-הדין הישראלי רוכש ...
המשך תשובה