הקשישה חתמה על יפוי כח בהיותה בדעה צלולה. עכשיו היא לא בדעה צלולה ,נמצאת בבית אבות אבל טרם מונה לה אפוטרופוס.האם מוצר למיופה הכח להמשיך ולבצע פעולות בשם הקשישה לפי יפוי הכח הנוטריוני?
שלום סבטלנה,
ייפוי כח נחתם בהתאם לחוק השליחות. על פי החוק (סעיף 14(א) - "השליחות מסתיימת בביטולה על ידי השולח או השלוח, וכן במותו של אחד מהם, בגריעת כשרותו או בפשיטת רגלו, או - אם היה תאגיד - בפירוקו".
החריג לאמור לעיל הינו רק כאשר ייפוי-הכח ניתן לצורך הבטחת זכות של צד ג' (כגון בעיסקאות נדל"ן), ואז הוא בלתי-חוזר ויכול לחייב גם את יורשי מייפה-הכח, אפוטרופסיו, מנהלי עזבונו וכו', כלומר - רק במצב כזה ייפוי הכח ממשיך להיות בתוקף גם כאשר מייפה-הכח עצמו הפך להיות בלתי כשיר.
מכאן, שאם יפוי-הכח שעליו חתמה הקשישה איננו בגדר "יפוי כח בלתי חוזר", אזי הוא התבטל מאליו במועד בו הקשישה הפכה להיות בדעה בלתי צלולה, כלומר בלתי כשירה, ולמיופה הכח אסור לפעול על פיו.
לצורך עשיית פעולות משפטיות בשמה, חובה למנות לגברת אפוטרופוס כדין.
משרדנו ישמח לעמוד לרשותכם לצורך הענין.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום גלעד, עקרונית ניתן להכין נוסח של ייפוי כח הכולל את כל פרטי הצדדים והנכס, לרבות העובדה שמדובר בהעברה ללא תמורה, ולשלוח לגרושתך על מנת שתחתום בפני קונסול ישראלי במקום מגוריה בחו"ל ותחזירו לישראל. ...
המשך תשובה