חמי נתן ייפוי כוח לאחד מהבנים שלו לבצע פעולות בחשבון לפני שלוש שנים, כשהיה בן 75, בלי לעדכן את שאר קרובי המשפחה. בערך לפני שנה וחצי נעשה דמנטי וסיעודי. האם ייפוי הכוח שנתן עדיין תקף למרות מצבו, או שניתן להתנגד לו ולבקש למנות אפורטרופוס או כל דבר אחר על מנת שלא יבצע פעולות בחשבון רק על דעת עצמו?
שלום רב,
באופן עקרוני, יפוי-כח ניתן על-מנת שיעשו בו שימוש כאשר מייפה-הכח עצמו איננו מסוגל לכך, בין אם משום שהוא נמצא בחו"ל, או חלה או הפך בלתי-כשיר וכו'.
זה בדיוק המצב בעניינכם.
יחד עם זאת, בהנחה שיפוי-הכח שנחתם איננו בלתי-חוזר, אזי אם לחמך יתמנה אפוטרופוס עפ"י חוק, יהיה האפוטרופוס רשאי (בשם חמך) לבטל את יפוי-הכח שניתן בעבר. זאת מכיוון שכל יפוי-כח שאיננו בלתי-חוזר ניתן לביטול ע"י מי שחתם עליו. במקרה זה, האפוטרופוס ייכנס בנעליו של חמך ויוכל לחתום בשמו על הביטול.
יש לקחת בחשבון שלצורך הגשת בקשה למינוי אפוטרופוס צריך לצרף את עמדת כל בני המשפחה הקרובים (בן-זוג וילדים) ויתכן שבמקרה שלכם אותו בן, מיופה-הכח, יתנגד למינוי האפוטרופוס המוצע.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, רצוי מאד להסדיר את מערכת היחסים ביניכם וכן ביניכם לבין הילדים-העתידיים (הורות), לפני תחילת הטיפולים. מסמך זה איננו "הסכם יחסי ממון" לפי חוק יחסי ממון בין בני-זוג ועל כן תוקפו איננו מותנה בא...
המשך תשובה