שלום רב, הבנתי שיש מספר דרכים לערוך צוואה, ושניתן לערוך אצל נוטריון או עו"ד כרשות מוסמכת. מהם הכללים לעריכת צוואה כזו? האם אני יכולה להביא שני עדים לחתימה על הצוואה? תודה!
שלום רב,
אכן החוק הישראלי מכיר ב-3 סוגים עיקריים של צוואות: האחת היא "צוואה בכתב-יד", השניה היא "צוואה בפני עדים" (שיכולה להיות גם בכתב-יד וגם מודפסת), והשלישית היא "צוואה בפני רשות" - כאשר "רשות" היא בית-משפט, בית-דין רבני או נוטריון.
סוג זה נחשב כצוואה ה"חזקה" ביותר מבחינת אפשרויות התקיפה שלה בעתיד, לאחר מאה ועשרים שנה של המצווה.
כאשר עורכים צוואה בפני נוטריון, אין צורך בעדים.
עורך-דין יכול בהחלט להיות עד לצוואה ביחד עם אדם נוסף, אך צוואה בפני עורך-דין שאיננו נוטריון איננה נחשבת "צוואה בפני רשות" הואיל והיא איננה צוואה נוטריונית, אלא צוואה רגילה בפני שני עדים, שאחד מהם הוא עו"ד.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום שי, יפוי כח נוטריוני נדרש כאשר מייפים את כוחו של מי שאיננו עורך-דין. כך, למשל, כאשר נותנים ייפוי-כח לחברה קבלנית ברכישת דירה, או לבנק למשכנתאות בקבלת משכנתא, או כשבן-זוג ממנה את משנהו לחתום ב...
המשך תשובה