שלום רב, אבי נפטר לפני שמונה חודשים. יש לי אחות שקיבלה ממנו ייפוי כוח בלתי חוזר לדירת המגורים שלו. טרם הוצאנו צו ירושה. האם אחותי יכולה לבצע פעולות כמו למכור את הדירה לפני שמוציאים צו ירושה ומחליטים מה לעשות? אני אודה לתשובה,
שלום דורה,
יפוי הכח עליו חתם אביו בדרך-כלל "מת" יחד איתו. החריג לכלל זה הוא כאשר יפוי-הכח הוא בלתי-חוזר, אבל כדי שיהיה בלתי חוזר עליו להבטיח זכויות של צד-ג'.
אם הסיטואציה היא כזו שאביך ז"ל כבר התתחייב למכור את דירתו לצד-ג', וייפה את כוחה של אחותך להשלים את העיסקה - אזי באמת יפוי-הכח הוא בלתי חוזר ותקף גם לאחר מותו.
משאלתך אני מבינה שלא זה המצב, אלא שברצונכם להשתמש ביפוי-הכח שאביך השאיר לאחותך כדי לבצע באמצעותו פעולה של מכר דירה כיום.
את זה לא תוכלו לעשות. עליכם לנקוט קודם בפעולה של הוצאת צו-ירושה (או צו קיום-צוואה, במקרה שאביך ז"ל השאיר אחריו צוואה), לרשום את הצו בטאבו, ואז היורשים הם שיבצעו את פעולת המכר.
עקרונית, ניתן להתחיל בפעולת המכר כבר כיום, לפני שיש צו-ירושה או צו קיום-צוואה, אבל אז כספי המכירה יוחזקו בנאמנות אצל עוה"ד המטפלים עד לאחר שתסדירו את נושא רישום הירושה בטאבו.
משרדנו בעל ניסיון רב בנושאים אלו ונשמח לעמוד לרשותכם.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, על כל אישור נוטריוני שהוא (תרגום, אימות חתימה, העתק נאמן-למקור וכו`) ניתן לקבל חותמת אפוסטיל של משרד המשפטים, המאמתת את עובדת היות אותו נוטריון נושא תפקיד רישמי ובתוקף במדינת ישראל. אפוסטיל...
המשך תשובה