שלום רב, רציתי לשאול שאלה בנוגע לסעיף המופיע בחוזה מכר. אני קונה את הנכס. בטיוטת החוזה , ראיתי סעיפים שנותנים כוח לעו"ד של המוכר. רציתי לשאול האם הסעיפים הללו בעייתים עבורי כקונה, והאם אני יכול להתעקש למחוק אותם מהחוזה? או שזה דברים סטנדרטיים? . א. סמוך לאחר חתימת חוזה זה יהא הקונה רשאי לרשום הערת אזהרה בלשכת רישום המקרקעין לטובתו אם הדבר אפשרי.היה והקונה יפר את החוזה הפרה יסודית וכתוצאה מכך יבחר המוכר לבטל את החוזה, אזי יהיה הקונה חייב להסיר ולמחוק את הערת האזהרה שתרשם לזכותו , מיד עם דרישת המוכר. ב. היה והקונה יפר את החוזה לאחר קבלת ההלוואה העתידה להרשם כמשכנתא ולאחר רישום הערת האזהרה לטובת הבנק המלווה בדבר התחיבות המוכר לרישום משכנתא , וכתוצאה מההפרה יבקש המוכר לבטל את החוזה, למחוק ההערה ולשחרר עצמו מכל התחייבות שנתן לבנק , אזי יהיה זכאי המוכר והקונה נותן לו הרשאה בלתי חוזרת בחתימתו על הסכם זה וכן לבא כוחו ביפוי הכח הנזכר להלן, להחזיר לבנק את ההלוואה מתוך כספי ההשבה שיחוב לקונה או אף מכספו, ולהביא בזאת לביטול ההערה ההתחייבות או השעבוד. היה וההחזר יעשה גם מכספי המוכר יחוייב הקונה בהשבת הכספים ששולמו מיד עם דרישה ובתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק. אין באמור לעיל לגרוע מזכות המוכר לכל סעד ותרופה אחרים עפ"י הסכם זה ו/או עפ"י כל דין. ג. הקונה מפקיד בזה בידי עו"ד פלוני אלמוני ו/או עו"ד פלוני2 אלמוני 2 ו/או חיים שלי ייפוי כח בלתי חוזר והוא ממנה את עוה"ד כשלוחו ומסמיך אותו לעשות בשמו כל פעולה שתידרש לשם ביטול, ומחיקת הערת האזהרה, והכל אם עוה"ד ישתכנע כי הקונה לא עמד בהתחייבויותיו לתשלום התמורה או חלקה והפר בכך את החוזה הפרה יסודית. ד. עוה"ד יהא רשאי לעשות שימוש ביפויי הכוח רק לאחר שיתן לקונה התראה בדואר רשום של 15 ימים מראש, על כוונתו לעשות כן ולאחר שהמוכר יפקיד בידי הקונה או בידיו את כל כספי התמורה ששילם הקונה למוכר / או ששולמו מטעמו של הקונה למוכר או לפי הוראותיו לאחר שיפרע לבנק שנתן לקונה הלוואה לרכישת הדירה, והכל בניכוי הפיצויים המוסכמים מראש. ה. יפוי הכוח דלעיל יסמיך את עוה"ד לדווח ללשכת רישום המקרקעין, רשם המשכונות שלטונות המס, לבנקים, העיריה , הרשות המקומית ולכל רשות רלבנטית על ביטול החוזה ויסמיכו לחתום על כל מסמך שידרש .
שלום רב,
פורום זה מיועד לשאלות נקודתיות בנוגע לעבודת הנוטריון ואיננו מהווה תחליף לייעוץ משפטי, בוודאי לא כאשר אתה ניצב בפני עיסקת רכישת נכס שהינה עיסקה מורכבת ויקרה מאד.
מן הראוי שבעיסקה מסוג זה תהיה מלווה בעורך-דין בקי בתחום ומנוסה מטעמך, אשר יבדוק עבורך את כל המסמכים המשפטיים, ינהל מו"מ משפטי מול עוה"ד של הצד-שכנגד וייצג את האינטרסים שלך כנדרש.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום סיגל, אם בני-הזוג אימתו את הסכם-הממון בבימ"ש למשפחה בדרך הקבועה בחוק, ניתן לנסות לברר זאת במזכירות ביהמ"ש למשפחה במחוז מגוריהם של בני-הזוג במועד בו חתמו על ההסכם (גם זה פרט שצריך לדעת אותו). קרו...
המשך תשובה