האם אפשר לערוך צוואה בפני נוטריון, או שמדובר רק על עורך דין? האם תפקידו של הנוטריון הוא רק לחתום על הצוואה או גם לשמור אותה?
שלום רב,
קיימות כמה דרכים לערוך צוואה על-פי חוק הירושה בישראל. אחת מהן נקראת "צוואה בעדים" - הצוואה צריכה להיחתם בפני שני עדים. כל אחד יכול להיות עד לצוואה (אם אינו קרוב למצווה ואינו נהנה מהצוואה), מקובל שלפחות אחד מהעדים הינו עורך-הדין שערך את הצווואה עבור המצווה.
סוג אחר של צוואה נקרא "צוואה בפני רשות", וזוהי צוואה שנחתמת בפני שופט בימ"ש, דיין בביה"ד הרבני או נוטריון. במקרה זה אין צורך בעדים נוספים, מספיק שהנוטריון מאשר בחתימתו שהצוואה נחתמה בפניו, וכמובן היא נכרכת בסרט אדום ובחותם של הנוטריון. אישורו של הנוטריון הינו בעל תוקף חוקי כמו של שופט או דיין. ברור שצוואה כזו קשה יותר "לתקוף" בבוא היום לעומת צוואה-בעדים או צוואה-בכתב-יד, ולכן היא נחשבת ל"חזקה" ביותר והעדיפה ביותר.
חובתו של נוטריון לשמור כל מסמך שנחתם בפניו למשך תקופה של 7 שנים, וגם הצוואות נכנסות להגדרה זו.
אני כנוטריון נוהגת לשמור עותק מקורי נוסף של הצוואה במשמורת מיוחדת במשרדי, אף שהחוק כאמור אינו מחייב לעשות זאת מעל 7 שנים.
בברכה ובהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, ניתן לאמת בפני נוטריון חתימות על כל מסמך שהוא, כל עוד הנוטריון מתרשם כי הניצב בפניו מבין על מה הוא חותם. אין בכך כדי לתת "תוקף משפטי" למסמך שבבסיסו איננו חוקי או איננו מוסרי או איננו לגיטימ...
המשך תשובה