שלום, גילינו שחמי בן ה - 93 שהתחילה אצלו דמנציה נתן יפוי כח בבנק לגיסתי ללא ידיעתו של בעלי. השאלה היא האם עם היפוי כח תוכל למשוך את כספי החיסכון למרות שבצוואה רשום שכל הרכוש יתחלק בין האחים שווה בשווה. אנו מאמינים שהיא לחצה עליו בעודו דמנטי . נכון להיום יש לנו מסמך רפואי המעיד כי חמי דמנטי. כאשר דיברנו איתה לעשות אפוטרופוס כללי ביחד היא השתוללה וסירבה , בעלי אמר לה שהוא יפנה לבית המשפט ואז ימנו אפוטרופוס מטעם המדינה והם יחליטו מה לעשות. היא עוד יותר השתוללה . מה ניתן לעשות במקרים כאלו ? תודה כרמי
שלום רב,
לשאלתך הראשונה - כנראה שבשלב בו חתם חמך על המסמך הוא היה עדיין כשיר, אחרת הנוטריון לא היה אמור לאשר את חתימתו. בגילאים מופלגים כאלו, אני לכל הפחות נוהגת לבקש אישור רפואי לפני שאני מחתימה את הקשיש ואני רוצה להאמין שכך נוהגים כם נוטריונים אחרים.
אכן גיסתך, מיופת-הכח, תוכל לעשות בו שימוש לכל דבר וענין, לרבות משיכת כספים. כמובן שבעתיד היא תצטרך "לתת הסברים" על פעולותיה, אבל כל עוד היא פועלת מתוקף יפוי-כח שנחזה להיות תקין - הבנק אמור לפעול עפ"י הוראותיה.
לשאלתך השניה - מכיוון שיש לכם אישורים רפואיים על מצבו הדמנטי של חמך נכון להיום, ניתן לפנות לביהמ"ש בבקשה למנות לו אפוטרופוס. לבקשה זו יש לצרף את הסכמת כל קרובי-המשפחה (בן-זוג וילדים), ואם גיסתך תתנגד לכך - יהיה עליה להסביר לבית-המשפט את התנגדותה.
האפוטרופוס לא חייב להיות מטעם המדינה, ניתן לבקש למנות את אחד האחים או אפילו את שלושתם יחד.
ביהמ"ש יכול למנות אפוטרופסים-משותפים כך שכל פעולה תצריך שתי חתימות מתוך שלוש ובאופן זה למנוע את החשדנות בין האחים ולמנוע מצב בו תעשינה פעולות שאינן באות להיטיב עם החסוי.
אם אתם מעוניינים לבצע את ההליך, אתם מוזמנים לפנות למשרדי לתיאום פגישה.
בברכה,
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום יאנה, יפוי-כח לאדם שאיננו עורך-דין חייב על-פי חוק להיחתם בפני נוטריון. בהצלחה, אורית לוי , עו"ד ונוטריון....
המשך תשובה