ברצוני לערוך צוואה אישית בכתב ידי. הבנתי שבמקרה כזה אין צורך באישור של נוטריון. האם כך הדבר? האם יש יתרון לעריכת צוואה בפני נוטריון על פני צוואה בכתב יד?
שלום רב,
החוק בישראל מכיר ב-3 צורות אפשריות של עריכת צוואה:
צוואה בכתב יד - שיש לכתוב את כולה בכתב-יד, לציין תאריך ולחתום - ואז אין צורך לא בעדים ולא בנוטריון;
צוואה בפני עדים - שאפשר לכתוב אותה או בכתב-יד או להדפיס, ולחתום עליה בפני שני עדים שאינם נהנים מהוראות הצוואה;
צוואה בפני רשות - הנחתמת בפני בימ"ש, או בית-דין רבני, או בפני נוטריון.
כל שלוש הצורות הן לגיטימיות, אך כמובן שמבחינת היכולת להתנגד להן בבוא העת (המתנגדים יהיו אותם יורשים מבין בני-המשפחה שקופחו, או לא הוזכרו בצוואה וכדו') - לצוואה בכתב-יד הכי "קל" להתנגד, כי ניתן לטעון שהיא זוייפה, שהחותם היה במצב נפשי ירוד, שלא ידע מה הוא עושה, שהיה נתון להשפעה רעה /כפייה/עושק וכן הלאה.
לצוואה בפני-עדים יותר קשה להתנגד, בזכות העובדה שהיו לה עדים; ולצוואה-בפני-רשות כמעט בלתי אפשרי להתנגד, מאחר וביהמ"ש/בית-הדין/הנוטריון נתפשים כסמכות עליונה להוכחה שמי שחתם על הצוואה ידע בדיוק מה הוא עושה, לא היה תחת לחץ או השפעה בלתי הוגנת, היה שפוי בדעתו וכן הלאה.
לכן צורת הצוואה הזו היא המומלצת ביותר מבין האפשרויות.
נוסיף על כך גם שהנוטריון מחוייב לשמור עותק מן הצוואה אצלו. בהצלחה !
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורית לוי עו"ד ונוטריון
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, כל יציאה של קטין (מתחת לגיל 18) מהארץ ללא ההורים, מחייבת את אישור ההורים בכתב + אישור נוטריוני, לפי נוהל רשות האוכלוסין במשרד הפנים. מעל גיל 14 אין חובה במלווה והקטין רשאי לצאת לבדו (או, ב...
המשך תשובה