שופט בית המשפט לענייני משפחה החליט למנות מומחה לדין הזר (האמריקאי). זאת בעקבות צוואה שהגיש הצד התובע, כאשר מקום מושבו של המוריש היה בפלורידה (ושם גם נפטר). המומחה שימונה יצטרך לתת את חוות דעתו לגבי הצוואה הן לצד התובע והן לצד הנתבע. שאלתי היא האם על אף שבית המשפט החליט למנות מומחה אחד לשני הצדדים, ביכולתי למנות גם מומחה מטעמי ו/או להביא חוות דעת נוספת, או שאני מוכרח לקבל את ההחלטה של המומחה שמונה ע״י בית המשפט?
שלום עדי,
מעניין איך הגעתם למצב הזה. בדרך כלל מי שמגיש בקשה לצו קיום צוואה של מוריש שמקום מושבו בעת פטירתו היה בחו"ל, חייב להגיש את הבקשה בצירוף חוות דעת לדין הזר. האם זה לא נעשה במקרה הנדון?
אני גם מסיקה משאלתך שיש מחלוקת בין היורשים (הצדדים) ביחס לדין הזר.
מכל מקום - כשבית המשפט ממנה מומחה מטעם בית המשפט יש לחכות תחילה לקבלת חוות דעתו ורק במקרה הצורך ובנסיבות מיוחדות ניתן לבקש להגיש חוות דעת נוספת מטעם צד.
כמובן שניתן ואף רצוי להתייעץ עם מומחה לדין הזר כדי לברר מה אומר הדין הזר ובכדי להתמודד עם חוות הדעת לדין הזר של המומחה שמינה בית המשפט.
מי המומחה שמונה על ידי בית המשפט?
בברכה ובהצלחה,
דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דפנה זיס
053-9428856
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום, חשוב מאד לבנות אסטרטגיה נכונה וחכמה במקרה כזה ולא לעשות טעויות שיסכלו את מטרתך לחזור לארץ עם הבנות. לא הייתי ממליצה לקבל ייעוץ מהסוג הזה בפורמט הזה של הפורום. הקושי הוא נושא החזרת הילדות. ...
המשך תשובה