היי, אני בתחילת הליך גירושין ולבעלי יש אזרחות אמריקאית. יש לנו ילד בן 5. המליצו לי להוציא צו עיכוב יציאה לילד וברצוני לברר מה ההשלכות של מהלך כזה והאם זה באמת נחוץ?
שלום דליה,
אכן ממומלץ ביותר להוציא צו עיכוב יציאה לקטין כאשר הוריו מצויים בהליכי גירושין וקיים חשש אמיתי/ממשי שאחד ההורים יחליט ל"חטוף" את הילד דהיינו: לעבור עם הילד למגורי קבע במדינה אחרת.
כאשר אחד ההורים הוא בעל אזרחות זרה, אכן יכל להתעורר החשש הזה אך כמובן שזה תלוי בשלל נסיבות נוספות שלא פירטת ועצם קיומה של אזרחות אמריקאית לא בהכרח מעיד על כוונה ל"חטוף" את הילד לשם. למשל:
האם האב גם מתגורר בארה"ב או רק בעל אזרחות שם? האם האב אמנם מתגורר בישראל אבל בעל זיקה ממשית לארה"ב (עבודה, קשרי משפחה, עסקים וכיוצ"ב)? האם האב הביע רצונו להעתיק את מקום מגוריו של הילד לארה"ב או את רצונו שלו לעבור לארה"ב? השאלה היא האם יש סיבות ממשיות לחשוש שהאב מתכוון לעבור להתגורר בארה"ב ולקחת את הילד איתו.
קיומו של צו עיכוב יציאה לילד (לקטין) ימנע זאת.
ההשלכות של הוצאת צו עיכוב צייאה מן הארץ לקטין - הן יבטיחו את הישארותו של הקטין בארץ. במידה ומי מההורים ירצה לצאת ביחד עם הקטין לחופשה/ביקור בחו"ל, הוא יצטרך להפקיד ערבות (בגובה שיסוכם על ידי הצדדים או על ידי בית המשפט) להבטחת שובו של הקטין לארץ. במידה ואותו הורה לא ישיב את הקטין לארץ במועד בו הוא אמור לעשות כן (בסיומה של החופשה) הערבות תעבור מיידית לידי ההורה שנשאר בארץ. כשגובה הערבות הולם את נסיבות העניין - היא בהחלט מרתיעה הורים מל"חטוף" את הילדים לחו"ל.
בברכה,
דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דפנה זיס
053-9428856
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום מירב, סביר להניח שהדבר אפשרי אבל קחי בחשבון שיש כל מיני סוגי חשבונות ונהלים שונים לגביהם כמו גם מדינות שונות בארה"ב. מה שהייתי מציעה לך זה לפנות ישירות אפילו בטלפון או במייל לסניף חשבון הבנק ...
המשך תשובה