יהודיה נשואה נישואין אזרחיים לנוצרי בצפון קרוליינה..מה קורה מבחינת חוק במידת פטירת אחד מבני הזוג...אין הסכם ממון ואין צוואה והבית רשום על הבעל? ומה קורה במצב שהבעל כן רושם צוואה שהבית עובר בירושה לאחיינים אבל האישה יכולה לגור בבית כמה שהיא רוצה?
שלום ליאת כהן,
אם אחד מבני הזוג נפטר ללא צוואה וללא הסכם ממון אזי העיזבון מתחלק העיקרון על פי דיני הירושה של מקום מושבם המשותף - צפון קרוליינה. (במידה ויש להם נכסים או זכויות במדינות אחרות, חלוקת אותו נכס תהיה על פי דיני הירושה של צפון קרוליינה או דיני הירושה של מקום הימצאות הנכס, תלוי בטיב הנכס ובדיני הירושה הבינלאומיים של צפון קרוליינה והמדינה האחרת).
הרישום על שם הבעל של הבית עשוי להיות מחייב אך לאו דוקא, תלוי בנסיבות כגון מתי נרכש, מדוע נרשם רק על שמו, כמה זמן שניהם מתגוררים בבית זה ועוד.
אם הבעל רושם צוואה אז בעיקרון הוראות הצוואה אמורות לגבור .
בברכה,
דפנה זיס,עו"ד, מנהלת הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דפנה זיס
053-9428856
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום דליה, אכן ממומלץ ביותר להוציא צו עיכוב יציאה לקטין כאשר הוריו מצויים בהליכי גירושין וקיים חשש אמיתי/ממשי שאחד ההורים יחליט ל"חטוף" את הילד דהיינו: לעבור עם הילד למגורי קבע במדינה אחרת. כאשר א...
המשך תשובה