שלום לך, נשואה מזה שנתיים לאזרח אמריקאי יהודי אבל ללא קשר לישראל. בעקבות משבר החלטנו להיפרד ולהתגרש. אנחנו גרים בדירה ששייכת לו, אבל חוץ מזה גיליתי שיש לו חובות בסכומים לא קטנים לכל מיני אנשים. רציתי לשאול, האם יחייבו אותו בחצי מהחובות שלו? האם יש לי זכויות בדירה? מה מצבי המשפטי בארה"ב?
שלום ליאת,
לא הצלחתי להבין מפנייתך אם אתם מתגוררים בישראל או בארה"ב, ואם בארה"ב - אז באיזו מדינה בארה"ב. (דיני חלוקת הרכוש בגירושין הם פנימיים לכל אחת מ - 50 מדינות ארה"ב).
יחד עם זאת - עיקרון העל המנחה בגדול (ומבלי להיכנס לווריאציות ולהבדלים שבין המדינות השונות בארה"ב וכמובן בישראל), אתם שותפים יחדיו לכל מה שנצבר במהלך הנישואין - זכויות וחובות כאחד - אלא אם למשל המדובר בחובות שנוצרו במהלך הנישואין או גדלו במהלך הנישואין - מנכס כמו למשל עסק שהיה בבעלות אחד הצדדים עוד בטרם הנישואין ועל כן לא בהכרח נחשב למשותף.
לגבי זכויות בדירה הרשומה על שמו - בהנחה שהייתה רשומה על שמו לפני הנישואין ובהנחה שלא תרמת לשיפוץ הדירה או לתשלום המשכנתא עליה - נוכח תקופת הנישואין הקצרה יחסית - לא סביר להניח שהצלחת לנכס לעצמך זכויות בדירה.
יחד עם זאת, אני ממליצה לך להתייעץ באופן ספציפי ולאחר שתתני פירוט ספציפי יותר - עם עו"ד המתמחה בדיני המשפחה של ישראל ושל ארה"ב.
בברכה
דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דפנה זיס
053-9428856
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום מיכל, הדרך הכי טובה היא ליצור קשר עם עורך דין מקומי בקליפורניה שיבדוק על פי שם ומספר ביטוח לאומי האם הוגשה בקשה לעניין צוואה לגביה. אני אישית לא מכירה אתר שניתן להתחבר אליו מישראל. בהצלחה דפ...
המשך תשובה