שלום, השנה התחתנתי עם בת זוגי שיש לה אזרחות אמריקאית ואבא שלה גר בארצות הברית. לאבא יש לא מעט רכוש ונכסים, מצד שני ההכנסות החודשיות שלי די גבוהות. האב מתעקש שנחתום על הסכם ממון. רציתי לשאול האם צריך לאשר אותו בבית משפט בארץ או באמריקה אם אנחנו רוצים שיתפוס בשתי המדינות?
שלום יענקלה,
קודם כל שיהיה במזל טוב: גם חתונה, גם הרבה נכסים והכנסות גבוהות וגם אזרחות אמריקאית :)
ועכשיו ברצינות - לכל מדינה בארה"ב יש את הכללים הפנימיים שלה ביחס להסכמי ממון וכיצד יש לערוך אותם מבחינה פרוצדוראלית (לרבות הדרישה לאישור או העדר דרישה לאישור בבית משפט). כאשר המדובר בהסכם ממון שנחתם לאחר החתונה - בחלק מהמדינות אכן יש הכרח לאישור ההסכם בבית המשפט על מנת שיהיה לו תוקף. לא ציינת באיזו מדינה ממדינות ארה"ב המדובר.
בישראל יש הכרח לאשר הסכם ממון שנחתם לאחר הנישואין בבית המשפט על מנת שיהיה לו תוקף.
מצד שני - במידה ובמדינה ברלוונטית אין הכרח - וההסכם יערך ויחתם שם - יתכן שיכירו בו גם בישראל.
במקרה שלך אני הייתי ממליצה לערוך את ההסכם באמצעות מי שמבין בדיני המשפחה הן של ארה"ב והן של ישראל כדי לוודא שהמדובר בהסכם שיקבל תוקף מלא, הן מבחינה פרוצדוראלית והן מבחינה מהותית הן בישראל והן בארה"ב, ולאשר אותו בפני בית המשפט לפחות בישראל.
בהצלחה ובברכה,
דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דפנה זיס
053-9428856
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום מייקל, כיורשים מכוח הצוואה בישראל - אין לכם שום מעמד ביחס לרכוש בקליפורניה. כיורשים על פי הדין - יש לכם מעמד, לכאורה, גם בקליפורניה, (בהנחה שאתם קרובי המשפחה הכי קרובים לו) אבל מצד שני - ציינת ...
המשך תשובה