אזרח ישראלי בעל אזרחות אמריקאית, תושב ארה"ב. כתב צוואה שנחתמה בקונסוליה הישראלית בארה"ב לגבי רכושו בישראל בלבד היורשים כולם מישראל. לגבי רכושו בארה"ב עשה צוואה נפרדת שם. הבקשה לקיום הצוואה בישראל הוגשה אבל משרד המשפטים מבקש חוות דעת דין אמריקאי. למרות שהצוואה נוגעת רק לרכוש ויורשים בישראל. הצוואה תקינה. האם במצב כזה ניתן לבקש מהמשרד המשפטים לוותר על חוות דעת דין זר? וגם בהתייחס לכך שמשרד המשפטים הצהיר על ניסיון להקל בפעולות היורשים בתהליך. יש מה לטעון בעניין? האם הקונסול שעשה את הצוואה יאשר שעשה צוואה נםרדת לגבי רכושו שם תעזור?
שלום לשואל,
בכל מקרה בו אדם שמקום מושבו בטרם פטירתו היה בחו"ל הותיר אחריו רכוש בישראל - כדי לקבל צו ירושה או צו קיום צוואה ביחס לרכוש המצוי בישראל - יש לצרף לבקשה חוות דעת לדין הזר של מקום מושבו בטרם פטירתו.
וזה לא מעלה ולא מוריד אם הצוואה נערכה בישראל או מחוץ לישראל או על ידי הקונסול. חבל על הזמן. צרפו חוות דעת לדין הזר. לא ניתן לדלג על כך. .
בברכה,
דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דפנה זיס
053-9428856
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום מור, הוצאת הילד ממקום מושבו למדינה אחרת שלא בהסכמת שני ההורים מהווה "חטיפת ילד" כמשמעה על פי אמנת האג שגם ישראל וגם ארה"ב חתומות עליה. כדי לא לקחת סיכונים מיותרים אני ממליצה לך להוציא כנגד הילד...
המשך תשובה