שלום לך. בני נישא לפני שבע שנים פה בארץ לבחורה יהודיה אמריקאית ונולדה להם ילדה שהיום היא בת חמש וחצי, לפני כשנה ורבע הם החלטו להעתיק את מגוריהם לארצות הברית ששם חיים הוריה. כחצי שנה לאחר שהשתקעו שם החליטה כלתי שנישואין אינם מתאימים לה יותר וכי היא מעונינת להיפרד, עזבה את הבית ועברה לגור עם הילדה אצל הוריה. בשלב מסויים החליט בני לנסות את מזלו ועבר להתגורר ולעבוד בסן פרנסיסקו אך לצערי גם שם אינו מוצא את מקומו וישנה מחשבה שיחזור לישראל, האם עליו לבצע את תהליך הגירושין בארצות הברית ומאיפה עליו להתחיל. אשמח אם תוכלי לתת לי אינפורמציה ראשונית תודה.
שלום ליאורה,
אכן רצוי ואף מומלץ ביותר שעוד לפני שהוא חוזר לישראל - הוא יסדיר את הגירושין בארה"ב - ובמיוחד את נושא המשמורת והסדרי הראייה עם הילדה כמו גם את נושא המזונות. כמובן שאם יצליח להגיע להסכמות בנושאים אלו עם אשתו - הם יכולים לערוך הסכם גירושין ולהגיש אותו לבית המשפט שם - ויהיה לכך תוקף בכל מקום בעולם. כמובן שמומלץ שיעשה כן בליווי צמוד של עורך דין הבקיא הן בדיני המשפחה של ארה"ב והן של ישראל.
במידה ולא יפעל נכון ולא יסדיר את כל העניינים האלו בהסכם גירושין מסודר ומאושר ובטרם שישוב לישראל - העניינים יכולים להסתבך - האשה יכולה להגיש נגדו תביעה בארה"ב, לחייב אותו במזונות הילדה, להקשות עליו את הסדרי הראיה וכיוצ"ב.
שילך להתייעץ דחוף.
בברכה ובהצלחה,
דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דפנה זיס
053-9428856
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום קארין, בעיקרון אין צורך לעדכן בארה"ב. אין שם מרשם אוכלוסין כמו שיש פה במשרד הפנים ואין צורך לדווח למירשם האוכלוסין שם. יחד עם זאת, יש צורך לדווח למשל לרשות המיסים שם, אם הגשת דוחות מס הכנסה שם,...
המשך תשובה