דפנה שלום, אני וגרושי לעתיד חתמנו על הסכם ממון ב-2011, יומיים טרם חתונתנו האזרחית. ההסכם אושר על ידי הנוטריון אשר ניסח אותו בישראל. כיום אנו עומדים בפני גירושים ואני חולקת על תוקפו ואמינותו של אותו הסכם בפלורידה. האם באפשרותי לדון בתוקפו בפלורידה, שכן, זו המדינה בה אנו מתגרשים, מתגוררים ואומדים את נכסינו, או שמא אך ורק בישראל ניתן לערער על ההסכם? יש לציין, ההסכם אינו ממנה סמכות שיפוטית/מקומית. כיצד המונח שיוויון דיני חוזים בא לידי ביטוי במקרה הזה?
שלום גליה,
כמובן שקשה לי לחוות דעה מבוססת ומקצועית מבלי לעיין בהסכם הממון עליו חתמתם ובסעיפיו. יחד עם זאת ועל סמך מה שכתבת, סביר להניח שתוכלי לנסות לערער את תוקפו ואמינותו של הסכם הממון בפני בית המשפט בפלורידה. לשם כך סביר להניח שיהיה עלייך להציג חוות דעת של מומחה לדין הישראלי לפיה יש לראות בהסכם כבטל - על פי דיני ישראל - המדינה בה נערך ונחתם. אמנם במקרים נדירים בתי המשפט בפלורידה לא ירצו לדון בבטלות ההסכם על פי דין זר ויתכן שיורו לך להמציא פסק דין הצהרתי מישראל הקובע את בטלות ההסכם. אך לרוב ידונו בכך - על בסיס חוות דעת המומחים לדין הישראלי.
סביר להניח, ושוב, מבלי לעיין בהסכם שלכם, שחזקת שיוויון דיני החוזים לא תחול, במיוחד לא כאשר ניתן להפריח אותה באמצעות חוות דעת של מומחה שיקבע שבמקרה הנדון לא חלה החזקה.
המדובר בסוגיה מורכבת מבחינה משפטית ועל כן אני ממליצה לך להתייעץ באופן מסודר ותוך הצגת ההסכם עצמו עם עו"ד הבקיא הן בדיני המשפחה הישראלים והן בדיני המשפחה של מדינת פלורידה.
בברכה,
דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דפנה זיס
053-9428856
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום מעיין, האפשרויות העומדות לרשותך הן: א. משפטית - לעתור לבית המשפט בבקשה לרילוקיישן - לעבור עם הילדה לישראל. מה שינחה את בית המשפט הוא שאלת טובת הילדה. המדובר בהליך לא פשוט. ב. לבנות אסטרטגיה...
המשך תשובה